Sasak Jamuna

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Jump to navigation Jump to search


Sasak Bangabandhu Jamuna
Meuntasan Walungan Jamuna
Wewengkon Sirajganj jeung Tangail
Pangurus PT Sasak Bangladés
Desain railroad bridge
Panjang 4.8 km
Lébar 18.5 m
Longest span 100 m
Dibuka Juni 1998
Koordinat 24°23′55″N 89°46′42″E / 24.39861°N 89.77833°E / 24.39861; 89.77833Koordinat: 24°23′55″N 89°46′42″E / 24.39861°N 89.77833°E / 24.39861; 89.77833

Sasak Bangabandhu, atawa Sasak Serbaguna Jamuna (Basa Benggala: যমুনা বহুমুখী সেতু, Jomuna Bohumukhi Shetu), nyaéta hiji sasak di Bangladés nu diresmikeun dina Juni 1998. Ieu sasak nyambungkeun Bhuapur di wétan jeung Sirajganj di kulon meuntasan Walungan Jamuna. Sasak ieu mangrupa sasak nu pangpanjangna sadunya ka-11 nalika diwangun dina taun 1998[1] sarta ayeuna minangka sasak nu pangpanjangna ka-6 di Asia Kidul.

Tingali ogé[édit | édit sumber]

Cutatan jeung rujukan[édit | édit sumber]

Citakan:Bridges in Bangladesh Citakan:Railways in Bangladesh

Tumbu kaluar[édit | édit sumber]