Sasak Jamuna

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian


Sasak Bangabandhu Jamuna
Bangabandhu Bridge (Jamuna Multi-purpose Bridge).jpg
Koordinat24°23′55″N 89°46′42″E / 24.39861°N 89.77833°E / 24.39861; 89.77833Koordinat: 24°23′55″N 89°46′42″E / 24.39861°N 89.77833°E / 24.39861; 89.77833
MeuntasanWalungan Jamuna
WewengkonSirajganj jeung Tangail
Dikelola kuPT Sasak Bangladés
Karakteristik
Desainrailroad bridge
Panjang kasaluruhan4.8 km
Lébar18.5 m
Bentang pangpanjangna100 m
Sajarah
DibukaJuni 1998

Sasak Bangabandhu, atawa Sasak Serbaguna Jamuna (Basa Benggala: যমুনা বহুমুখী সেতু, Jomuna Bohumukhi Shetu), nyaéta hiji sasak di Bangladés nu diresmikeun dina Juni 1998. Ieu sasak nyambungkeun Bhuapur di wétan jeung Sirajganj di kulon meuntasan Walungan Jamuna. Sasak ieu mangrupa sasak nu pangpanjangna sadunya ka-11 nalika diwangun dina taun 1998[1] sarta ayeuna minangka sasak nu pangpanjangna ka-6 di Asia Kidul.

Tingali ogé[édit | édit sumber]

Cutatan jeung rujukan[édit | édit sumber]

Citakan:Bridges in Bangladesh Citakan:Railways in Bangladesh

Tumbu kaluar[édit | édit sumber]