Sasaladahan

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Sasaladahan
Sasaladahan
Klasifikasi ilmiah edit
Unrecognized taxon ([[[:Citakan:Create taxonomy/link]] fix]): Piperoideae
Genus: Peperomia
Kunth
Spésiés: Template:Taxonomy/PeperomiaP. pellucida
Ngaran binomial
Template:Taxonomy/PeperomiaPeperomia pellucida
Kunth
Sinonim

Piper concinnum Haw.
Peperomia translucens Trel.
Piper pellucidum L.

Sasaladahan (Peperomia pellucida) mangrupa hérba liar, jangkungna 15-45 cm, daunna hérang bentuk écéng. Kulawarga Piperaceae ngawengku 3000-an spésiés, anu ampir kabagi rata kana genus Peperomia jeung Piper.

Ieu hérba kembangan sapanjang taun, sumebar di lemah nu lembab di Asia jeung Amérika.

Sasaladahan biasa didahar sarta dipaké natambaan/ubar. Sanajan lolobana dipelak pikeun papaés, sasaladahan bisa dilalab atah atawa dipasak.

Rujukan[édit | édit sumber]


Tumbu kaluar[édit | édit sumber]


Nulis.jpg