Satelit Komunikasi

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi
Satelit komunikasi militér A.S. MILSTAR.

Satelit komunikasi nyaéta hiji satelit jieunan anu ditempatkeun di jomantara pikeun tujuan telekomunikasi. Satelit komunikasi modéren ngagunakeun orbit geosynchronous, orbit Molniya atawa orbit Bumi handap.

Pikeun jaringan telekomunikasi tetep (henteu usik), satelit komunikasi jadi téknologi alternatif pikeun kabel komunikasi tambaga jeung sarabut optik. Satelit komunikasi ogé dipaké pikeun aplikasi mobil (usik) kawas komunikasi ka kapal laut jeung kapal terbang, di mana aplikasi téknologi séjén saperti kabel tambaga henteu praktis atawa mustahil.

Tempo ogé[édit | sunting sumber]

Tumbu kaluar[édit | sunting sumber]