Saur

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Saur atawa sahur (Basa Arab: سحور‎), sok disebut ogé suhur, sehur, sehri, sahari jeung suhoor dina séjén basa), nyaéta hiji istilah Islam nu nujul kana kagiatan dahar nu dilakonan umat Islam di waktu janari[1] pikeun nu rék ngajalankeun ibadah puasa di bulan Romadon. Saur minangkana mah dahar isuk, cocog jeung Iftor minangka dahar peuting, salila Romadon, ngagantikeun dahar tilu kali sapoé (mumuluk, ngawadang jeung dahar peuting),[2] sok sanajan di sawatara tempat mah dahar peuting ogé dikonsumsi sanggeus Iftor terus dina peutingna.

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. Deskripsi - Sahur
  2. BBC - Schools - Religion - Islam, diakses tanggal 11 April 2010