Sebaran béta

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi

Dina tiori probabiliti jeung statistik, sebaran beta nyaeta probability distribution kontinyu dina probability density function nu dihartikeun dina interval [0, 1]:

numana a jeung b ngarupakeun parameter nu kudu leuwih gede ti nol.

Lamun "angger" kaasup sacara eksplisit, densiti ditempokeun saperti:

numana Γ jeung B nyaeta fungsi gamma jeung fungsi beta.

Kasus husus sebaran beta, lamun a = 1 jeung b = 1, nyaeta sebaran seragam standar.

Nilai ekspektasi jeung varian beta variabel random X nu mibanda parameter a jeung b dirumuskeun ku:

Di bagean sejen, lamun nilai ekspektasi jeung varian beta variabel random X dipikanyaho, parameter a jeung b diitung make rumus,k.:

numana 0 < E(X) < 1 jeung 0 < var(X) < E(X) (1 − E(X)).