Sebaran béta

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Dina tiori probabiliti jeung statistik, sebaran beta nyaéta probability distribution kontinyu dina probability density function nu dihartikeun dina interval [0, 1]:

nu mana a jeung b mangrupa paraméter nu kudu leuwih gedé ti nol.

Lamun "angger" kaasup sacara eksplisit, densiti ditempokeun saperti:

nu mana Γ jeung B nyaéta fungsi gamma jeung fungsi beta.

Kasus husus sebaran beta, lamun a = 1 jeung b = 1, nyaéta sebaran seragam standar.

Nilai ekspektasi jeung varian beta variabel random X nu mibanda paraméter a jeung b dirumuskeun ku:

Di bagéan séjén, lamun nilai ekspektasi jeung varian beta variabel random X dipikanyaho, paraméter a jeung b diitung maké rumus,k.:

nu mana 0 < E(X) < 1 jeung 0 < var(X) < E(X) (1 − E(X)).