Seminar

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Jump to navigation Jump to search


kagiatan seminar di Walanda

Seminar (ᮞᮨᮙᮤᮔᮁ )umumna mangrupa hiji wangun pangajaran akademis, boh di hiji universitas boh nu dibikeun ku hiji organisasi komérsial atawa profésional.[1] Kecap 'seminar' asalna tina kecap basa Latén "seminarium", anu hartina ‘’taneuh pikeu melak binih’’.[1][2]

présentasi dina kagiatan seminar

Hiji kagiatan seminar biasana mibanda fokus kana hiji topk nu husus jeung anu haladir bisa milu partisipasi kalawan aktif.[1] Seminar mindeng dilaksanakeun ngaliwatan hiji dialog jeung saurang moderator seminar, atawa ku cara nepikeun hiji présentasi hasil panalungtikan dina wangun anu leuwih formal.[1] Biasana para pamilon téh lain saurang nu anyar dina topik anu didiskusikeun.[1] Sistem seminar boga gagasan anu leuwih ngaraketkeun pamilon kana topik anu dipedar.[1] Dina sababarhaa seminar ogé sok dilakukeun kagiatan tanya-jawab jeung debat.[1] Seminar mibanda sifat anu leuwih informal dibandingkeun sistem kuliah di kelas dina hiji pangajaran akademis.[1]

Di sababaraha universitas Éropa, hiji seminar téh bisa ngandung harti kelas kuliah anu gedé, hususna nalika dibawakeun ku ahli anu kamashur.[1] Rohangan seminar anu nyumponan nyaéta hiji rohangan anu ngamungkinkeun interaksi aktif sakumna pamilon seminar.[3]


Réferénsi[édit | édit sumber]

  1. a b c d e f g h i (id)Amir, dkk. 2007.Apresiasi Bahasa dan Seni. Bandung: FPBS UPI. Kaca 78-79
  2. (en) Seminarium: Latin to English (diakses 18 Oktober 2011)
  3. (id)Pengertian Seminar Adalah (diakses tanggal 9 November 2011)


Nulis.jpg