Seuri

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Hiji awéwé keur mésem.

Dina fisiologi , seuri téh ekspresi raray anu lumangsung alatan gerakan atanapi mecenghulna gerak dina biwir atawa duanana tungtung, atawa ogé sabudeureun panon . Kalolobaan jalma seuri mun némbongkeun kabagjaan sarta kesenangan.[1]

Seuri anu datang ti rasa kabagjaan atanapi ngahaja kusabab hal nu ngajadikeun anjeunna seuri, beungeutna bakal hadé atawa leuwih geulis ti nalika anjeunna biasa waé atawa nalika manéhna ambek .

Seuri oge datang tina katulusan haté. Lamun arurang miboga hate anu tulus, kasaha waé gé arurang pasti seuri.

Seuri kawentar[édit | édit sumber]

Poto ti Presiden Suharto dina taun 1960

Urut Présidén Indonésia ka 2 Umum tina Tentara ( Ret. ) H. Muhammad Soeharto . Di dunia International , utamana dina Dunya BaratPresiden pikeun judul sejen, nyaéta: "Bapa Pangwangunan Indonésia" mindeng disebut judul populér "The Smilling Umum" ( basa Indonésia : "Sang Jendral Yang Tersenyum") kusabab éta katingal dina raray nya mesem.

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. Ningrum, Desi Aditia. "Senyum adalah ibadah dan penghilang duka". merdeka.com. Diakses tanggal 2019-02-16.