Seuri

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Urang tionghoa anu keur seuri saméméh manéhna ngahakan kéjo, mimiti taun 1900an

Seuri (basa Hormat: Gumujeng) nyaéta réaksi fisik anu dirépréséntasikeun ku sora (biasana seuri ditulis minangka ha ha ha atawa awokawokawok jeung sajabana), atawa mangrupa pangeunteungan kagumiraan atawa kabagjaan, atawa minangka rarasaan ku sabab bungah jeung déprési (seuri ku sabab kapaksa). Mangrupa hasil tina (dina psikologi) heureuy, pikaseurieun jeung simultan anu séjénna. Seuri anu ngabarakatak bisa ngaluarkeun cipanon atawa malah matak rada pikanyerieun kana awak.

Seuri mangrupa bagéan tina kalakuan manusa normal hasil tina uteuk jeung bisa nulungan manungsa pikeun ngajernihkeun suasana dina kahirupan sosial jeung bisa ngeunteungkeun émosi dina paguneman.

Ngan teu saeutik yén seuri téh mangrupa cara pikeun nutupan rasa sedih anu teu katulungan, anu teu bisa diungkapkeun. Seuri dina waktu 10 menit bisa ngaduruk 1000 kalori.

Wikimedia Commons logo
Wikimedia Commons mibanda média séjénna ngeunaan