Sisir

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, paluruh
sisir Tooth Comb

Sisir nyaéta alat jang ngarapihkeun atawa ngatur buuk, dijieunna tina tanduk, palastik atawa logam anu miboga gerigi ipis jeung rapet[1].

Rupa-Rupa Sisir[édit | édit sumber]

Teu sakabéh jelema nyaho yén bisa milih sisir dumasar kana modèl buuk, panjang pondokna buuk, atawa efek tatanan anu dipikahayang[2].dihandap ieu aya sababaraha rupa sisir, di antarana[2]:

Tooth Comb[édit | édit sumber]

Sisir jenis ieu paling loba dipaké, wangunna lempeng ipis ditambah gerigi anu ngabalukarkeun leuwih praktis jang dibabawa[2]. Dumasar kana karapetan gerigina, sisir ieu dibagi deui jadi sisir bergerigi rapet jeung sisir bergerigi jarang[2]. Leuwih rapet sisirna mangka lamun buukna rontok leuwih katingali komo lamun buukna kusut tapi hasilna bakal leuwih rapih[2]. ku sabab kitu pilih sisir anu bergerigi jarang jang buuk anu keriting atawa masih baseuh ku sabab buuk baseuh biasana leuwih babari rontok[2]. Pilih sisir anu bergerigi rapet jang buuk anu lempeng jeung pondok[2]. éfekna buuk bakal katingali leuwih mekar[2].

Tail Comb[édit | édit sumber]

Fungsina jang menyasak buuk[2]. ku sabab kitu, sisir ieu sering disebut sisir sasak[2]. Miboga gerigi anu rapet di satengahna, sedengkeun satengahna deui teu bergerigi jiga buntut sisir[2]. Buntut sisir ieu miboga fungsi jang misahkeun bagéan buuk atawa nyieun beulahan buuk jang diuntun, digalingkeun, atawa modél séjénna[2]. Jarak antara gerigi anu rapet ngababarikeun nyasak buuk saméméh disanggul[2].

The Pick[édit | édit sumber]

Dipikawanoh ogé salaku sisir garpuh ku sabab wangunna jiga garpuh dahar[2]. Wangunna anu ngababarikeun jang dicekelan jeung unik loba nu mikaresep[2]. Sisir ieu cocok dipaké jang anu buukna galing ku sabab bisa misahkeun buuk ikal jeung galing anu hésé dipisahkeun[2]. Lian ti éta sisir ieu ogé bisa negeskeun gelombang buuk.

Paddle Hair Brush[édit | édit sumber]

Sikat rambut ieu disebut ogé sisir dayung[2]. Sisir ieu miboga dasar anu mangrupa bantalan karèt anu lega jeung rata[2]. Cocok dipaké jang buuk anu lempeng ku sabab nyieun buuk jadi katingali leuwih lurus jeung rapih[2].

Round Hair Brush[édit | édit sumber]

Sisir buleud atawa sikat buleud ieu bisa nyieun buuk jadi leuwih katingali gomplok ikal jeung bergelombang[2]. Lamun diameter buleudanana leutik jeung miboga gerigi anu panjang , hasil keritinganana leuwih laleutik pas jang anu buukna pondok jeung hayang ngabentuk efek galing supaya katingali leuwih rapih[2]. Lamun maké anu diaméterna gedé, hasil buukna bergelombang[2]. Cocok dipaké jang anu boga buuk panjang jeung hayang galing muntang[2].

Vent Hair Brush[édit | édit sumber]

Sisir ieu miboga liang di bagéan tengahna[2]. Liang ieu miboga fungsi jang sirkulasi hawa jeung ngagancangkeun prosés pikeun ngagaringkeun buuk[2].Sikat ieu biasa dipaké nalika prosés ngagaringkeun buuk maké hair dryer[2]. Umumna wangunna buleud nepi ka sikat ieu miboga fungsi tambahan jang nambahan volume buuk[2].

Referensi[édit | édit sumber]

  1. Definisi 'sisir'(diakses 6 november 2011)
  2. a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z aa Macam - Macam Jenis Sisir(diakses 6 November 2011)
Nulis.jpg