Sisir

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Jump to navigation Jump to search
sisir Tooth Comb

Sisir nyaéta alat pikeun ngarapihkeun atawa ngatur buuk, dijieunna tina tanduk, palastik atawa logam anu miboga gerigi ipis jeung rapet[1].

Rupa-Rupa Sisir[édit | édit sumber]

Teu sakabéh jelema nyaho yén bisa milih sisir dumasar kana modèl buuk, panjang pondokna buuk, atawa efek tatanan anu dipikahayang[2].dihandap ieu aya sababaraha rupa sisir, di antarana[2]:

Tooth Comb[édit | édit sumber]

Sisir jenis ieu paling loba dipaké, wangunna lempeng ipis ditambah gerigi anu ngabalukarkeun leuwih praktis pikeun dibabawa[2]. Dumasar kana karapetan gerigina, sisir ieu dibagi deui jadi sisir bergerigi rapet jeung sisir bergerigi jarang[2]. Leuwih rapet sisirna mangka lamun buukna rontok leuwih katingali komo lamun buukna kusut tapi hasilna bakal leuwih rapih[2]. ku sabab kitu pilih sisir anu bergerigi jarang pikeun buuk anu keriting atawa masih baseuh ku sabab buuk baseuh biasana leuwih babari rontok[2]. Pilih sisir anu bergerigi rapet pikeun buuk anu lempeng jeung pondok[2]. éfekna buuk bakal katingali leuwih mekar[2].

Tail Comb[édit | édit sumber]

Fungsina pikeun menyasak buuk[2]. ku sabab kitu, sisir ieu sering disebut sisir sasak[2]. Miboga gerigi anu rapet di satengahna, sedengkeun satengahna deui teu bergerigi jiga buntut sisir[2]. Buntut sisir ieu miboga fungsi pikeun misahkeun bagéan buuk atawa nyieun beulahan buuk pikeun diuntun, digalingkeun, atawa modél séjénna[2]. Jarak antara gerigi anu rapet ngababarikeun nyasak buuk saméméh disanggul[2].

The Pick[édit | édit sumber]

Dipikawanoh ogé salaku sisir garpuh ku sabab wangunna jiga garpuh dahar[2]. Wangunna anu ngababarikeun pikeun dicekelan jeung unik loba nu mikaresep[2]. Sisir ieu cocok dipaké pikeun anu buukna galing ku sabab bisa misahkeun buuk ikal jeung galing anu hésé dipisahkeun[2]. Lian ti éta sisir ieu ogé bisa negeskeun gelombang buuk.

Paddle Hair Brush[édit | édit sumber]

Sikat rambut ieu disebut ogé sisir dayung[2]. Sisir ieu miboga dasar anu mangrupa bantalan karèt anu lega jeung rata[2]. Cocok dipaké pikeun buuk anu lempeng ku sabab nyieun buuk jadi katingali leuwih lurus jeung rapih[2].

Round Hair Brush[édit | édit sumber]

Sisir buleud atawa sikat buleud ieu bisa nyieun buuk jadi leuwih katingali gomplok ikal jeung bergelombang[2]. Lamun diameter buleudanana leutik jeung miboga gerigi anu panjang , hasil keritinganana leuwih laleutik pas pikeun anu buukna pondok jeung hayang ngabentuk efek galing supaya katingali leuwih rapih[2]. Lamun maké anu diaméterna gedé, hasil buukna bergelombang[2]. Cocok dipaké pikeun anu boga buuk panjang jeung hayang galing muntang[2].

Vent Hair Brush[édit | édit sumber]

Sisir ieu miboga liang di bagéan tengahna[2]. Liang ieu miboga fungsi pikeun sirkulasi hawa jeung ngagancangkeun prosés pikeun ngagaringkeun buuk[2].Sikat ieu biasa dipaké nalika prosés ngagaringkeun buuk maké hair dryer[2]. Umumna wangunna buleud nepi ka sikat ieu miboga fungsi tambahan pikeun nambahan volume buuk[2].

Referensi[édit | édit sumber]

  1. Definisi 'sisir'(diakses 6 november 2011)
  2. a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z aa Macam - Macam Jenis Sisir(diakses 6 November 2011)
Nulis.jpg