Situ Sukaramé

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

[[|jmpl| Situ Sukarame[1] ]]Situ Sukaramé nyaéta salasahiji tempat pelesir anu aya di Kabupatén Sukabumi. Ieu tempat cocog pikeun pelesir sakaluwarga, lantaran pamandanganna anu éndah. Situ Sukaramé miboga lahan 20 héktar[2]. Lian ti jadi tempat pelesir, Situ Sukaramé ogé boga mangpaat pikeun masarakat, di antarana ngadatangkeun rejeki sabab loba nu bisnis ngajual jasa di ieu tempat, jadi sumber cai pikeun patani sarta miboga fungsi pikeun irigasi[2]. Nurutkeun sajarah, Situ Sukaramé mangrupa situ jieunan manusa anu jadi puseur tina tujuh kokocoran walungan di éta tempat[3]. Pikeun lalampahan di ieu tempat, masarakat kudu meuli tiket anu hargana 5000-, can kaasup pikeun nyéwa parahu jeung kaulinan séjén.[3]

Lokasi[édit | édit sumber]

Situ Sukaramé lokasina aya di Parakansalak, Sukabumi[1].

Fasilitas[édit | édit sumber]

  1. Tempat parkit kandaraan[1]
  2. Musola[1]
  3. MCK[1]
  4. Tempat mondok[1]
  5. Kaulinan Flaying fox[2]
  6. Parahu[2]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. a b c d e f YOUR_NAME. "Pesona Keindahan Obyek Wisata Situ Sukarame di Parakansalak Sukabumi Jawa Barat | Daftar Tempat Wisata Indonesia Yang Harus Di kunjungi". www.teluklove.com. Diakses tanggal 2018-02-16. 
  2. a b c d "Wisata Situ Sukarame Parakansalak Sukabumi". Inisukabumi.com. http://www.inisukabumi.com/2014/03/wisata-situ-sukarame-parakansalak.html. Diakses pada 2018-02-16 
  3. a b "Situ Sukarame, Danau yang Menawarkan Pemandangan Indah nan Cantik - Tempat.co.id". Tempat.co.id (dalam id-ID). Diakses tanggal 2018-02-16.