Spaghetti

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, paluruh


Spaghetti polos teu maké saos
Spaghetti maké saos jeung kéju

Spaghetti nyaéta emih anu bentukna paranjang saperti sapu nyéré, ilaharna di masak 9-12 menit di dina cai anu ngagolak.[1] Spaghetti sabenerna kadaharan ti Italy.[1] Hampir unggal jalma nyangka yén spaghetti anu dibawa ku Marco Polo anu geus lalampahan ka Tiongkok.[1] Padahal mah sanggeus diilikan ku Bangsa Romawi anu ngameunangkeun perang ngadahar spaghetti.[1] Sedaengkeun Marco Polo balik ti Tiongkok dina taun 1292.[1] Spaghetti mangrupa salah sahiji pasta anu geus dipikawanoh kubangsa Italiati jaman tani kira-kira 10.000 taun katukang, tina tipung anu dihasilkeun tuluy diolah maké saeutik cai jeung endog anu jadi adonan anu disebut pasta.[1] Tuluy digiling jadi aripis saperti nyéré.[1] anu mangrupa induk pasta anu disebut Lasagna.[1] Au satuluyna mekar jadi pasta lainna saperti Fusili, Penne, Tagliatelle, jrrd.[1]

Cara nyieun spaghetti [2][édit | édit sumber]

Bahan : 200 gr spaghetti anu garing, saléter cai jeung uyah sacukupna.[2] Bumbu : 1 sdm mantéga.[2] 2 btr bawang bodas, cincang nepi ka lemes.[2] 1 btr bawang bombay anu leutik, cincang nepi ka lemse.[2] 3 bh sosis.[2] 3 sdm saos tomat botol.[2] 2 buah tomat beureum, di kulub sakeudeung, piceun kulit jeung sikina. Cincang leutik.[2] 1 sdt saos cabé botol.[2] 1/2 sdt oregano kering.[2] 1/2 sdt basil kering.[2] 1 sdt gula.[2] 1 sdt uyah.[2] 1/2 sdt pedes.[2] 1/2 gelas cai.[2] Cara nyieuna, kulub cai jeung uyah nepi ka ngagolak, asupkeun spaghetti anu garing, antepkeun kira-kira 10-12 menit.[2] Bari nungguan spaghetti asak, tumis bawang bombay anu geus dicincang, tuluy bawang bodas, nepi ka ambeu seungit.[2] Asupkeun sosis, tomat cincang, saos tomat, saos cabai, oregano kering jeung basil.[2] Galokeun sakeudeung tuluy asupkeun gula, pedes jeung uyah.[2] Sanggeus kitu asupkeun cai saeutik nepi ka kentel. Sanggeus kitu emih spaghetti asupkeun kana tumisan kasebut.[2]

catetan[édit | édit sumber]

  1. a b c d e f g h i Asal-Usul Pasta masih Membingungkan (Dicutat tanggal 4 Desember 2011)
  2. a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t Cara Membuat Spaghetti (Dicutat tanggal 4 Desember 2011)