Emih

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Emih galing

Emih nyaéta adonan ipis tur panjang anu geus digulung, digaringkeun, tuluy di masak dina cai nu ngagolak.[1] Urang Italia, Tionghoa, jeung Arab mangrupa nagara anu nyiptakeun emih, sanajan tulisan anu kahot ngeunaan emih ayana di Dinasti Han Timur, antara taun 25 jeung 220 Maséhi.[1] Oktober 2005, emih kahot anu umurna 4.000 taun kapanggihna di Qinghai, Tiongkok.[1]

Rupa-rupa emih[édit | édit sumber]

Ilaharna emih digolongkeun jadi dua nyaéta emih garing jeung emih baseuh.[2] Unggal nagara miboga rupa-rupa emih, kalayan bahan, bentuk jeung rasa anu béda, di antarana:

Tingali ogé[édit | édit sumber]

catetan[édit | édit sumber]

  1. a b c Oldest noodles unearthed in China, BBC News (Diutat tanggal 4 Desember 2011)
  2. Sejarah Mie (Dicutat tanggal 4 Desember 2011)
  3. a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w macam macam mie didunia dan sejarahnya (Dicutat tanggal 4 Desember 2011)