Tipung

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Tilu rupa tipung tipung gandum. Ti kénca ka katuhu: tipung gandum Tipe 550 (kanggo sagala rupi kagunaan), tipung Tipe 1050, tipung rai Tipe 1150

Tipung nyaéta bubuk leutik tur lemes anu dihasilkeun tina olahan sisikian, beubeutian pon kitu deui sasatoan.[1] Badag jeung lembutna tipung gumantung kana mangsa nutuan atawa ngagilingna, tipung ilaharna dimangpaatkeun pikeun kabutuhan rumah tangga, bahan baku industri, panalungtikan, jeung réa-réa deui.[1] Tipung dihasilkeun tina rupa-rupa bahan saperti : Tipung tarigu tina gandum , tapioka tina sampeu , maizéna tina jagong , tipung lauk, tipung tulang, tipung sagu tina tangkal kirai , jeung rea-rea deui.[2][3]

Dicutat tina[édit | édit sumber]

  1. a b Danadibrata, R.A (2006). Kamus Basa Sunda. Bandung: PT Kiblat Buku Utama. p. 702. ISBN 9793631937. Diakses tanggal (disungsi) 4 Maret 2021. 
  2. Bajaj, Y. P. S. (1821). Trees IVVolume 35 dari Biotechnology in Agriculture and Forestry. London: Springer Science & Business Media. p. 219. ISBN 9783540605478. Diakses tanggal 27 Desember 2019. 
  3. {{Cite book | title =Sagu Papua Untuk Dunia| first =Ahmad| last =Arif| publisher =Springer Science & Business Media| location =Kepustakaan Populer Gramedia| year =2019| pages =31|ISBN=9786024812003|url=https://books.google.co.id/books?id=1irGDwAAQBAJ&pg=PT46&dq=metroxylon+adalah&hl=id&sa=X&ved=0ahUKEwikzeapmdbmAhXCZSsKHbWlBX8Q6AEIMjAB#v=onepage&q=metroxylon%20adalah&f=false%7Caccessdate=27 Desember 2019/refref name=sumber1>(en) [1] (Dicutat tanggal 04 Desember 2011)
Nulis.jpg