Soba

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian


Emih Soba

Soba (蕎麦 atau そば?) nyaéta salah sahiji jinis emih Jepang anu dijieuna tina tipung buckwheat (gandum buk).[1] Dina bahasa Jepang, tuwuhan sereal buckwheat anu sok disebut soba.[1] Salain ti éta, istilah soba osok dihartikeun emih endog nu asalna ti Tiongkok anu dipasak jadi yakisoba atawa ramén.[1] soba miboga kandungan tipung soba (buckwheat) 30%.[1]

Rupa-rupa soba[édit | édit sumber]

  • Soba seger :Setelahanggeus dibeulahan, soba dipurulakn tipung sangkan teu rapet tuluy di asupkeun kana kantong plastik.[2]
  • Soba garing :Soba seger anu geus digaringkeun, di jual dina kantong plastik.[2]
  • Soba rebus :Soba anu kri di tinyuh, sasét jeung saos, daun bawang,biasana aya tempura atawa aburage.[2]
  • Soba instan : Soba digaringkeun kalayan udara panas atawa digoréng, saencan didahar kari ditinyuh ku cai panas.[2]
  • Soba beku :Soba seger anu dibekukeun tuluy dijual pikeun kadaharan beku di pasar swalayan.[2]

Cara Nyieun Soba[édit | édit sumber]

Emih soba tradisional Jepang ilaharna ngan dijieun tina bahan dasar tipung gandum, tipung tarigu jeung cai.[3] Pikeun hasilna alus campuran tipung gandum jeung tipung tarigu alusna 4:1, kalayan ukuran caina 38-40 persén.[3] Bahan dasar: 400gr tipung gandum (soba-ko), 100gr tipung tarigu (komugi-ko), 1 cup cai, saséndok entéh tipung tarigu pikeun murulukan.[3] Cara nyieuna : Campurkeun tipung kana baskom anu gedé, galokeun ku leungeun nepi ka rata.[3] Tambahkeun 1 cup cai.[3] Sanggeus galo, bentuk gulung-gulung adonan jadi sagedé bola.[3] Terus kocékeun adonan kalayan gaya muter, tina bagian luar bola.[3] Gaya ngocékeunna anu sok disebut Kikuneri.[3] Nalika adonan bola ges padet, tendeun dina wadah saperti papan anu geus diwuran tipung. Bentuk adonan jadi silinder.[3] Sanggeus rata, balikeun adonan tuluy saperti nu tadi deui nepi ka bentuk adonan nabentuk kotak kalayan kandelna sarua saperti kertas karton.[3] Beulah adonan jadi dua, tuluy awurkeun tipung kana potongan nu tadi kalayan rata.[3] Tilep masing-masing potongan tilu kali, nepika jadi dalapan lapisan.[3] Potong adonan ku péso anu seukeut.[3] Kulub unggal 100gr emih kana saliter cai.Alusna mah emih diasupkeun sangeus caina ngagolak.[3] Kulub emih salila 45 detik nepi ka samenit.[3]

catetan[édit | édit sumber]

  1. a b c d Berbagai macam mie dari Jepang (Dicutat tanggal 4 Desember 2011)
  2. a b c d e macam macam mie didunia dan sejarahnya(Dicutat tanggal 4 Desember 2011)
  3. a b c d e f g h i j k l m n o Resep Cara Membuat Mie Soba Khas Jepang(Dicutat tanggal 4 Desember 2011)