Spin (fisika)

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Jump to navigation Jump to search

Dina mékanika kuantum, spin nyaéta moméntum sudut intrinsik anu patali jeung partikel. Contona partikel dasar, kawas éléktron, miboga moméntum sudut, sanajan maranéhanana mangrupa partikel kawas titik. Partikel subatomik séjénna, kawas neutron, anu henteu miboga muatan listrik, ogé miboga spin.