Standardized moment

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Dina probability theory jeung statistik, kth standardized moment tina probability distribution nyaéta μkk, nu mana μk mangrupa kth momen mean jeung σ mangrupa simpangan baku.

Standardized moments katilu jeung kaopat digunakeun keur ngartikeun skewness jeung kurtosis.

Informasi saterusna ngeunaan "momen", bisa konsultasi ka Wolfram Reséarch's mathworld website.