Statistik matematis

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi

Statistik matematis migunakeun tiori probabiliti sarta cabang séjén matematik pikeun ngulik statistik tina jihat matematis murni.

Jadi, pikeun conto, hiji conto acak dituliskeun salaku runtuyan variabel acak,

nu masing-masing nuturkeun hiji sebaran probabiliti nu tangtu (biasana dianggap independent and identically distributed|kasebar bebas sarta identik). Sample mean digambarkeun salaku fungsi tina variabel,

sarta ngarupakeun variabel acak tina hiji sebaran.

Ku migunakeun ieu cara, statistik matematik ngarupakeun salah sahiji usaha keur ngabuktikeun teori-teori nu loba dipake dina statistik terapan.


Nulis.jpg