Statistik matematis

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Jump to navigation Jump to search


Statistik matematis ngagunakeuntiori probabiliti sarta cabang séjén matematik pikeun ngulik statistik tina jihat matematis murni.

Jadi, pikeun conto, hiji conto acak dituliskeun salaku runtuyan variabel acak,

nu masing-masing nuturkeun hiji sebaran probabiliti nu tangtu (biasana dianggap independent and identically distributed|kasebar bebas sarta identik). Sample mean digambarkeun salaku fungsi tina variabel,

sarta mangrupa variabel acak tina hiji sebaran.

Ku ngagunakeunieu cara, statistik matematik mangrupa salah sahiji usaha keur ngabuktikeun téori-téori nu loba dipaké dina statistik terapan.


Nulis.jpg