Statistik non-parametrik

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi

Métode kaputusan statistik Non-parametrik (atawa sebaran-bébas) mangrupa prosedur matematik keur tes hipotesa statistik, teu siga dina statistik parametrik, taya asumsi ngeunaan sebaran frekuensi tina variabel nu ditaksir. Pamakéan nu ilahar ieu metoda nyaéta dina tes chi-kuadrat. Pamakéan séjén nu maké metoda non-parametrik kaasup Mann-Whitney U, Kruskal-Wallis one-way analysis of variance, median test, Spearman's ρ, sarta estimasi sebaran maké sebaran binomial.

kabéhanna mungkin leuwih mibanda statistical power tinimbang tes parametrik waktu asumsi dina kaayaan tes parametrik teu nyugemakeun.

Tempo ogé statistik parametrik.