Stephen ti Inggris

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Étienne ti Blois
Stepan Blois.jpg
Raja Inggris (Pamaréntahan 1; gelar...)
Ngajabat 22 Désémber 1135 – April 1141 (5 taun)
Pangangkatan 26 Désémber 1135
Dipiheulaan ku Henry I
Dituluykeun ku Matilda (diragukeun)
Raja Inggris (Pamaréntahan 1; gelar...)
Maréntah Nopémber 1141 – 25 Oktober 1154
Dipiheulaan ku Matilda (dipertentangkeun)
Dituluykeun ku Henry II
Pasangan Mathilde dari Boulogne
Katurunan
Eustache IV
Guillaume I, Comte Boulogne
Marie I, Comtesse Boulogne
Gervase ti Blois
Gelar jeung jabatan
Raja Inggris, Adipati Normandia
Comte Boulogne (jure uxoris)
Comte Mortain
Wangsa Wangsa Blois
Rama Étienne II, Comte Blois
Ibu Adèle ti Normandia
Gumelar kira-kira 1096
Blois, Prancis
Maot 25 Oktober 1154 (umur 57–58)
Dover, Kent, Inggris
Makam Biara Faversham, Kent, Inggris

Stephen ti Inggris atawa Étienne (gumelar kira-kira 1096 - pupus 25 Oktober 1154 dina umur 57 taun), ogé katelah minangka Étienne ti Blois (Basa Prancis: Étienne de Blois, Estienne de Blois), nyaéta saurang Raja Inggris jeung incu ti William sang Panaluk. Anjeunna jadi raja Inggris saprak taun 1135 nepi ka maotna, sarta pédah hak pamajikanna (juro uxoris) ogé minangka Comte Boulogne. Mangsa pamaréntahanna ditandaan ku kajadina perang dulur ngalawan kapilanceuk jeung sainganna, nyaéta Maharani Matilda, nu matak mangsa harita mindeng dilandian Anarki. Anjeunna digantikeun ku putra Matilda, Henry II, anu jadi raja kahiji ti Wangsa Angevin (atawa disebut ogé Wangsa Plantagenet).


Nulis.jpg