Suplir

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian


Salasahiji jenis suplir

Suplir nyaéta sebutan awam kana sagolongan tutuwuhan nu asup kana genus Adiantum, family Adiantaceae.[1] Tutuwuhan ieu mangrupa genera pakis atawa dulur tutuwuhan paku.[2] Salaku tutuwuhan paku, suplir teu ngahasilkeun kembang dina daur hirupna.[1]

Morfologi[édit | édit sumber]

Hampir sakabéh tutuwuhan paku mangrupa hérba atawa mibanda kai semu.[1][3] Posisi akar tutuwuhan paku rupa-rupa, dina Adiantum Sp akarna serabut, tumuwuh tina rizoma nu pangkalna rimpang, ngadeg jeung warnana coklat.[1][3] Sakabéh batang tutuwuhan paku sok mangrupa rimpang lantaran umumna arah tumuwuhna naék.[1] Arah batang ka luhur terus nyéngkong ka sisi.[1] Jangkungna nepi ka 15 – 80 cm wangun batangna buleud panjang, luarna lemes, diamétéena 1 mm, warna coklat jeung nyabang monopodial.

Referensi[édit | édit sumber]

  1. a b c d e f (id)tanaman Suplir (diakses 25 Pebruari 2016)
  2. (en)Genus Adiantum (diakses 25 Pebruari 2016)
  3. a b (id)Klasifikasi Suplir (diakses 26 Pebruari 2016)


Nulis.jpg