Syéikh Hasina

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi
Syéikh Hasina
শেখ হাসিনা
Perdana Mentri Bangladés
Incumbent
Awal jabatan
6 Januari 2009
Présidén Iajuddin Ahmed
Zillur Rahman
Saméméhna Fakhruddin Ahmed (plt)
Masa jabatan
23 Juni 1996 – 15 Juli 2001
Présidén Abdur Rahman Biswas
Shahabuddin Ahmed
Saméméhna Muhammad Habibur Rahman (plt)
Sanggeusna Latifur Rahman (plt)
Katerangan lian
Gumelar 28 Séptémber 1947 (1947-09-28) (yuswa 69)
Tungipara, Pakistan Wétan
Kabangsaan Pakistan (1947–1971)
Bangladés (1971–kiwari)
Partéy pulitik Liga Awami
Koalisi (2008–kiwari)
Pameget/istri Wazed Miah (1968–2009)
Murangkalih Sajeeb
Saima

Syéikh Hasina (Basa Benggala: শেখ হাসিনা Shekh Hasina); gumelar di Tungipara, Pakistan Wétan, 28 Séptémber 1947; umur 69 taun) nyaét saurang Perdana Mentri Bangladés kiwari.[rujukan?] Sateuacanna anjeunna minangka Perdana Mentri ti 1996 nepi ka 2001.[rujukan?] Anjeunna minangka Présidén Liga Awami Bangladés saprak 1981.[rujukan?] Dina taun 2007, anjeunna ditahan pikeun tuntutan korupsi ku Pamaréntahan saheulaan Bangladés nalika krisis pulitik Bangladés 2006–2008.[rujukan?]

Tingali ogé[édit | édit sumber]

Rujukan[édit | édit sumber]

Tumbu kaluar[édit | édit sumber]

Jabatan pulitik
Saméméhna
Muhammad Habibur Rahman
plt
Perdana Mentri Bangladés
1996–2001
Sanggeusna
Latifur Rahman
plt
Saméméhna
Fakhruddin Ahmed
plt
Perdana Mentri Bangladés
2009–kiwari
'Ngajabat

Citakan:BangladeshPrimeMinisters Citakan:Current SAARC Leaders Citakan:Presidents of Awami League