Sylhet

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Sylhet
Zindabazar Sylhet.jpg
Lokasi Sylhet ti Dhaka di Bangladés
Lokasi Sylhet ti Dhaka di Bangladés
DivisiDivisi Sylhet
DistrikDistrik Sylhet
Status kota métropolitan31 Maret 2009[1]
Badan Kota Sylhet9 April 2001
Lembaga Perkotaan1867
Lega
 • Total[[1 E+Salah éksprési: Tanda baca "." teu dipikawanoh,_m²|26.50 km2]] (10.23 sq mi)
Luhurna
35 m (115 ft)
Pangeusi
 (2010)
 • Total432.106
 • Kapadetan17.479/km2 (45,270/sq mi)
Zona wanciUTC+6 (BST)
Kode pos
3100
RamatlokaRamatloka resmi

Sylhet (Basa Sylhet:ছিলট Silôţ, Basa Benggala: সিলেট Ṣileţ) nyaéta hiji kota utama di wewengkon kalér-wétan Bangladés. Sylhet mangrupa kota utama di Divisi Sylhet. Sylhet dibéré status kota métropolitan dina Maret 2009.[1] Sylhet aya di gigir kalér Walungan Surma sarta dilingkung ku Papasiran Jaintia, Khasi, jeung Tripura.

2 wangunan cicirén kota: Sasak Kean sarta Jam Al Amjad

Tingali ogé[édit | édit sumber]


Rujukan[édit | édit sumber]

Tumbu kaluar[édit | édit sumber]