Tōkaidō Shinkansen

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Rute Tokaido Shinkansen

Tōkaidō Shinkansen (東海道新幹線?) nyaéta jalur Shinkansen mimiti nu dibuka dina taun 1964 antara Tokyo jeung Shin-Ōsaka. Dioperasikeun ku Central Japan Railway Company (JR Central), nu saméméhna ku JNR, Japan National Railways.

Kareta[édit | édit sumber]

Gunung Ibuki jeung Tōkaidō Shinkansen

Aya tilu tipe kareta dina jalur: ti panggancangna nepi ka panglaunna, nyaéta Nozomi, Hikari, jeung Kodama. Lolobana diterusken ka Sanyō Shinkansen, pangjauhna nepi ka Hakata Station Fukuoka.

Kareta dina jalur kaasup:

Hikari ti Tokyo ka Osaka perlu waktu opat jam dina 1964; terus mondokan jadi 3 jam 10 menit dina taun 1965. Ku ngawanohkeun Nozomi dina taun 1992, waktuna beuki mondokan jadi 2 jam 30 menit. Ngagunakeun kareta seri N700 dina 2007 ngurangan waktu Nozomi jadi 2 jam 25 menit.

Stasion[édit | édit sumber]

Kareta Kodama eureun di unggal stasion. Kareta Nozomi jeung Hikari eureun di tempat-tempat nu béda.

Stasion dina Basa Jepang Kota Jarak (km)
(ti Tokyo)
Pindah jalur Tanda
Tokyo 東京 Chiyoda, Tokyo 0.0 JR éast: Tōhoku Shinkansen, Jōetsu Shinkansen, Nagano Shinkansen, Yamanote Line, Jalur Utama Chūō, Sōbu Main Line, Keihin-Tōhoku Line, Jalur Utama Tōkaidō, Keiyō Line, Jalur Yokosuka
Tokyo Metro: Marunouchi Line (M-17)
Shinagawa 品川 Minato, Tokyo 6.8 JR éast: Jalur Yamanote, Keihin-Tōhoku Line, Jalur Utama Tōkaidō, Jalur Yokosuka
Keihin Electric Express Railway: Main Line
Shin-Yokohama 新横浜 Kōhoku-ku, Yokohama 25.5 JR éast: Yokohama Line
Yokohama Municipal Subway Blue Line (No. 3 Line)
Odawara 小田原 Odawara, Kanagawa 76.7 JR éast: Jalur Utama Tōkaidō, Shōnan-Shinjuku Line
Odakyū Electric Railway: Odawara Line, Izu-Hakone Railway: Daiyuzan Line, Hakone Tozan Railway: Hakone Tozan Line
Atami 熱海 Atami, Shizuoka 95.4 JR éast: Jalur Utama Tōkaidō (tujuan Tokyo), Ito Line, JR Central: Jalur Utama Tōkaidō (tujuan Maibara)
Mishima 三島 Mishima, Shizuoka 111.3 JR Central: Jalur Utama Tōkaidō
Izu-Hakone Railway: Sunzu Line
Shin-Fuji 新富士 Fuji, Shizuoka 135.0 (no railway)
Shizuoka 静岡 Aoi-ku, Shizuoka 167.4 JR Central: Jalur Utama Tōkaidō
Shizuoka Railway: Shizuoka-Shimizu Line (Shin-Shizuoka Station)
Kakegawa 掛川 Kakegawa, Shizuoka 211.3 Central JR: Jalur Utama Tōkaidō
Tenryū-Hamanako Railway: Tenryū Hamanako Line
Hamamatsu 浜松 Hamamatsu, Shizuoka 238.9 JR Central: Jalur Utama Tōkaidō
Enshu Railway: Enshu Railway Line (Shin-Hamamatsu Station)
Toyohashi 豊橋 Toyohashi, Aichi 274.2 JR Central: Jalur Utama Tōkaidō, Iida Line
Nagoya Railroad (Meitetsu): Jalur Utama Nagoya, Toyohashi Railroad: Atsumi Line (Shin-Toyohashi Station), Azumada Main Line (tramway, Ekimae Station)
Mikawa-Anjō 三河安城 Anjō, Aichi 312.8 JR Central: Jalur Utama Tōkaidō
Nagoya 名古屋 Nakamura-ku, Nagoya 342.0 JR Central: Jalur Utama Tōkaidō, Jalur Utama Chūō, Jalur Utama Kansai, Jalur Utama Takayama
Nagoya Subway: Jalur Higashiyama (H08), Jalur Sakura-dōri (S02), Nagoya Railroad (Meitetsu): Jalur Utama Meitetsu Nagoya (Stasion Meitetsu Nagoya), Kintetsu: Jalur Nagoya (Stasion Kintetsu Nagoya), Nagoya Seaside Rapid Railway: Jalur Aonami (AN01)
Gifu-Hashima 岐阜羽島 Hashima, Gifu 367.1 Nagoya Railroad (Meitetsu): Meitetsu Hashima Line (Shin-Hashima Station)
Maibara 米原 Maibara, Shiga 408.2 JR Central: Jalur Utama Tōkaidō (tujuan Atami), JR West: Biwako Line (a part of Tōkaidō Main Line, for Kyoto), Hokuriku Main Line
Ohmi Railway: Main Line
Kyoto 京都 Shimogyo-ku, Kyoto 476.3 JR West: Biwako Line (tujuan Maibara), JR Kyoto Line (sabegan Jalur Utama Tōkaidō, tujuan Osaka) Sagano Line (bagéan ti San'in Main Line), Nara Line
Kintetsu: Kyoto Line, Kyoto Municipal Subway: Karasuma Line
Shin-Ōsaka 新大阪 Yodogawa-ku, Osaka 515.4 JR West: Sanyō Shinkansen (tujuan ka Hakata Station), JR Kyoto Line
Osaka Municipal Subway: Midōsuji Line (M13)

Catetan jeung rujukan[édit | édit sumber]

Tumbu kaluar[édit | édit sumber]