Tangkal Tanjung

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian


Mimusops elengi
Spanish cherry.jpg
Klasifikasi ilmiah
Karajaan:
(unranked):
(unranked):
(unranked):
Ordo:
Kulawarga:
Génus:
Spésiés:
M. elengi
Ngaran binomial
Mimusops elengi
Buah tanjung nu sacara tradisional boga loba mangpaat.

Tanjung (Mimusops elengi) nyaéta sabangsaning tatangkalan nu asalna ti India, Sri Lanka jeung Myanmar. Tangkal tanjung jangkungna bisa nepi ka 5-15 méter. Warna kembangna bodas semu konéng. Tangkal ieu seungit tur biasana dipelak di taman-taman jeung sisi jalan.

Tumbu luar[édit | édit sumber]