Tangkal Tanjung

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, paluruh


Mimusops elengi
Klasifikasi ilmiah
Karajaan: Plantae
(unranked): Angiosperms
(unranked): Eudicots
(unranked): Asterids
Order: Ericales
Kulawarga: Sapotaceae
Génus: Mimusops
Spésiés: M. elengi
Ngaran binomial
Mimusops elengi
L.
Buah tanjung nu sacara tradisional boga loba mangpaat.

Tanjung (Mimusops elengi) nyaéta sabangsaning tatangkalan nu asalna ti India, Sri Lanka jeung Myanmar. Tangkal tanjung jangkungna bisa nepi ka 5-15 méter. Warna kembangna bodas semu konéng. Tangkal ieu seungit tur biasana dipelak di taman-taman jeung sisi jalan.

Tumbu luar[édit | édit sumber]