Telkom-2

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian


TELKOM-2 nyaéta satelit komunikasi géosynchronous C-band anu diwangun dina Orbit pikeun nagara milik pausahaan télékomunikasi di Indonésia, PT Telekomunikasi Indonésia Tbk (PT Telkom). TELKOM-2 junun diapungkeun 16 Nopémber 2005, sarta ditempatkeun di orbit geosynchronous, 22.300 mil di luhur Bumi, di 118°E (0°N 118°E / 0°N 118°E / 0; 118Koordinat: 0°N 118°E / 0°N 118°E / 0; 118).

TELKOM-2 miboga 24 transponder C-band. Diapungkeun pikeun ngagati satellite Palapa-B4 milik PT Telkom , pikeun ngaronjatkeun wengkuan komunikasi di sakumna Indonésia, sarta PT Telkom bisa pikeun ngalegaan wengkuan wewengkon nepikeun ka Asia Tenggara sarta India.

Sajaba nyadiakeun jalur rohang jomantara sarta payload, Orbit Telkom ngalengkepan ségmén bumi ngaliwatan panambahan stasiun bumi, kaasup kabéh pakakas teuas (hardware) sarta pakakas hipu (software). Orbit ogé nyadiakeun operasi pangrojong misi anu lega.

Aya sawatara panundaan saméméh Telkom-2 diapungkeun. Tilu kali teu tulus dina bulan Nopémber 2005 alatan masalah téknis kalayan rokét Ariane 5 . Panundaan séjén anu lumangsung salila Nopémber 2004 nepi ka Oktober 2005 pikeun masalah anu béda, kaasup masalah téknis Telkom-2. Paluncuran pamustunganana jadi dilaksanakeun dina 16 Nopémber 2005 jam 20.46 waktu lokal di Kourou Guyana Perancis..

Spésifikasi Satelit Telkom-2

References[édit | édit sumber]

External links[édit | édit sumber]