Terminal (telekomunikasi)

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian


Dina kontéks telekomunikasi, terminal nyaéta hiji alat anu aya dina wangunan atawa imah atawa genggeman pamilikna anu bisa disambungkeun kana jaringan télékomunikasi sarta mampuh ngalakukeun komunikasi ngaliwatan jaringan télékomunikasi kasebut. Conto terminal nyaéta telepon, mesin féksimail, katut alat-alat jaringan – saperti printer, work station, jeung router dina hiji jaringan pangirim sora dina jaringan Internét atawa VoIP.

Loba komputer ngagunakeun program aksés serial pikeun ngalakukeun komunikasi jeung komputer liana ngaliwatan saluran telepon atawa kabel sérial, jadi mirupa (nga-émulasi) hiji terminal komputer. HyperTerminal mangrupa émulator terminal anu paling loba digunakeun.

Mangsa Macintosh munggaran medal, hiji program anu disebut MacTerminal digunakeun pikeun ngalakukeun komunikasi jeung komputer liana, kaasup PC IBM.