Macintosh

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

'Macintosh' , atawa ngan saukur 'Mac' , nyaéta salah sahiji komputer dumasar pribadi PowerPC dihasilkeun ku Apple. komputer ieu disebut ku McIntosh, jenis apel kawas Jef Raskin. Macintosh munggaran diwanohkeun dina January 1984 ngaliwatan iklan Super Saeful fenomenal. Macintosh nyaeta kahiji pikeun ngawanohkeun sistem komputer panganteur grafis (GUI). Waktu éta, léngkah dicokot ku Apple nyaéta ngembangkeun revolusioner di dunya komputer pribadi.

Nyieun Mac mangrupakeun formulir model integrasi nangtung nu Apple facilitates sagala aspek hardware na sistem operasi anu dipasang dina sakabéh komputer Mac. Ieu béda ti komputer PC-tipe sacara umum, dimana loba pabrik nyieun tur gabungkeun kontak hardware kalawan sistem operasi anu dijieun ku pabrik lianna. Samentara éta, Apple anu éksklusif dijieun hardware Mac jeung ngatur kumaha na sistem internal, desain, sarta ogé harga. Henteu ngan éta, Apple teu ngalisénsikeun Mac OS X pikeun komputer non-Apple.

MacBook diwangun ku 2 jinis, nyaéta MacBook Pro sareng MacBook Air. Bédana aya dina spésifikasi. Spésifikasi dina MacBook Pro langkung lengkep sareng dukungan VGA sareng palabuhan konektipitas anu teu aya dina MacBook Air. Tangtuna bédana harga ogé janten bédana. Harga hiji MacBook Pro langkung mahal batan MacBook Air