Terminal Kalideres

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian


Terminal Kalideres nyaéta hiji terminal nu perenahna di Kacamatan Kalideres, Jakarta Kulon. Dina taun tahun 80-an, ieu terminal jadi terminal antar kota keur beus-beus jurusan Tangerang - Merak malahan tepi ka Sumatra. Ieu terminal ogé mangrupa pangkalan keur beus Kopaja, Kopami, Mayasari, Bima Suci katut Arimbi.

Béréndélan angkutan umum nu ti/ka Kalideres[édit | édit sumber]

Angkutan umum Jakarta nu boga tujuan ka Terminal Kalideres di antarana:

  • Kopaja B87 jurusan Kalideres - Muara Baru (via Daan Mogot - Pesing - Tubagus Angké - Teluk Gong - Jembatan Tiga - Pluit)
  • Kopaja B88 jurusan Kalideres - Slipi (via Daan Mogot - Cengkaréng - Grogol - S Parman - Tomang)
  • Kopaja B93 jurusan Kalideres - Tanah Abang (via Daan Mogot - Grogol - Roxy - Jl.Biak - Cidéng - Jatibaru)
  • Kopami Jaya P12 jurusan Kalideres - Senén (via Daan Mogot - Grogol - Roxy - Petojo - Ps. Baru - G. Sahari)
  • KWK B04 jurusan Kalideres - Meruya Ilir (via Duri Kosambi - Ring Road - Puri Indah - Kembang Kerep)
  • Mayasari Bakti AC02 jurusan Kalideres - Kp. Rambutan (via Daan Mogot - Grogol - Slipi - Komdak - Tol - UKI - Ps. Rebo)
  • Mayasari Bakti AC02A jurusan Kalideres - Kp. Rambutan (via Daan Mogot - Grogol - Slipi - Komdak - Tol - Ps. Rebo)
  • Mayasari Bakti AC02X jurusan Kalideres - Kp. Rambutan (via Daan Mogot - Grogol - Slipi - Tol - Ps. Rebo)
  • Mayasari Bakti AC29 jurusan Kalideres - Bekasi (via Daan Mogot - Grogol - Slipi - Tol Jatibening - Tol Barat)
  • Mayasari Bakti AC42A jurusan Kalideres - Cileungsi (via Daan Mogot - Grogol - Slipi - Komdak - Tol Cibubur)
  • Mayasari Bakti AC81 jurusan Kalideres - Depok (via Daan Mogot - Grogol - Slipi - Komdak - Pancoran - Ps. Minggu - Lt. Agung)
  • Maya Raya ACMYR jurusan Kalideres - Cileungsi (via Daan Mogot - Grogol - Slipi - Komdak - Tol Cibubur)
  • Métromini B80 jurusan Kalideres - Jembatan Lima (via Daan Mogot - Cengkareng - Pesing - Tubagus Angke)
  • Metromini B84 jurusan Kalideres - Kota (via Daan Mogot - Taman Palem - Tol Sediyatmo - Pluit - Jembatan Tiga)
  • Metromini B85 jurusan Kalideres - Lebak Bulus (via Daan Mogot - Rawa Buaya - Kembangan - Panjang - Permata Hijau - Kebayoran Lama - Arteri - Pondok Indah)
  • PO. Deborah jurusan Kalideres - Dépok (via Daan Mogot - Panjang - P. Hijau - Artéri Pd. Indah - Tol - Lt. Agung)
  • Roda Niaga B07 jurusan Kalideres - Serpong (via Daan Mogot - Batu Ceper - Cikokol - Kb. Nanas - BSD)
  • Roda Niaga B09A jurusan Kalideres - Dadap (via Daan Mogot - Peta Selatan - Citra 2 - Rawa Lele - Rawa Bokor - Benda)
  • Roda Niaga F02 jurusan Kalideres - Cadas (via Daan Mogot - Batu Cepet - Pasar Baru - Periok)
  • Roda Niaga G03 jurusan Kalideres - Kotabumi (via Daan Mogot - Batu Ceper - Pasar Baru - Periok)
  • Transjakarta APTB 2 jurusan Kebon Nanas - Poris Plawad - Kalideres - S.Parman Podomoro City via Koridor 3 - Koridor 9
  • Transjakarta APTB 14 jurusan Kalideres - Cikarang via Koridor 3 - Koridor 9 - Jatibening - Cibitung

Beus AKAP jurusan Terminal Kalideres[édit | édit sumber]

Beus AKAP nu ngaladénan Terminal Kalideres di antarana:

  • Primajasa: Kalideres-Tangerang (Poris Plawad)-Bandung (Leuwi Panjang)
  • Arimbi: Kalideres-Tangerang (Poris Plawad)-Bandung (Leuwi Panjang), Kalideres-Tangerang (Poris Plawad)-Merak
  • Budiman: Kalideres-Tasikmalaya (Indihiang), Kalideres-Banjar
  • Karunia Bakti: Kalideres-Garut (Guntur)
  • Pahala Kencana: Kalideres-Bandar Lampung (Rajabasa), Kalideres-Palembang (Karya Jaya), Kalideres-Bengkulu

Angkot nu ngaliwatan Terminal Kalideres[édit | édit sumber]

Angkot nu ngaliawatan Terminal Kalideres di antarana:

  • Angkot Roda Niaga B.01 jurusan Cengkareng - Cikokol (via Daan Mogot - Kalideres - Batu Ceper - Tanah Tinggi)
  • Kopaja B95 jurusan Taman Anggrek - Rawa Bokor (via Grogol - Daan Mogot - Cengkareng - Kalideres - Peta Selatan - Citra Garden)

Di ieu terminal aya ogé halteu Transjakarta, Koridor 3 jeung 2, Koridor 3, tujuan Kalideres - Pasar Baru jeung Koridor 2 munangka ruteu alternatif nyaéta Kalideres - Pulogadung, jeung Ruteu Alternatif lianna, nyaéta, Kalideres - Bunderan Senayan.

  Stasion saméméhna     Transjakarta     Station sanggeusna  
Tungtung Koridor 3

Citakan:Terminal Beus di Jakarta


Citakan:Transportasi-stub