The Cure

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Jump to navigation Jump to search


Robert Smith, Vokalis The Cure

The Cure nyaéta grup musik anu dibentuk di Sussex, Inggris taun 1976 ku Robert Smith (vokal/ gitar), Michael Dempsey (bass), dan Laurence 'Lol' Tolhurst (drum)[1]. Grup musik anu ngaran awalna Easy Cure ieu téh ngaluarkeun album pertamana taun 1979 kalayan judul THREE IMAGINARY BOYS anu meunang pujian ti para kritikus Inggris[1].

The Cure ngahijikeun aliran musik Punk Rock, Gothic, jeung New Wave[1]. Dina album kaduana SEVENTEEN SECONDS, The Cuure mulai ngasupkeun keyboard kana musik-musikna[1]. Posisi keyboardis dieusi ku Mathieu Hartley[1]. Ieu hal nyababkeun The Cure leuwihdipuji ku kalangan pérs Inggris[1]. Rumpaka-rumpaka laguna loba anu eusina peunggas harepan ditambah gaya vokal jeung dandananna anu has nyieun kesan sorangan nalika The Cure manggung[1]. The Cure geus sababaraha kali gonta-ganti personil. Personil nu ayeuna nyaéta Robert Smith, Porl Thompson, Simon Gallup, dan Jason Cooper.

Diskografi[édit | édit sumber]

Album Three Imaginary Boys dirilis taun 1979[2], diteruskeun ku album Boys Don't Cry 1979 terus dirilis deui taun 1980, Jumping Someone's Else Train ditaun 1979[2]. Di Taun 1980 dirilis album A Forest, jeung Seventeen Seconds[2]. Taun 1981, The Cure ngarilis album Primary, Faith, Happily Ever After, jeung Cahrlotte's Sometimes[2]. Taun1982 dirilis album Pornography, The Hanging Garden, jeung Let's go To Bed[2]. DIna taun 1983, The Cure ngarilis album The Walk, The Lovecats, jeung The Whispers[2].

Référénsi[édit | édit sumber]

  1. a b c d e f g The Cure-Kapanlagi.com (diaksés tanggal 25 Oktober 2011)
  2. a b c d e f (en)The Cure's Discography (diaksés tanggal 25 Oktober 2011)


Nulis.jpg