Pérs

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi
Kliping-Koran-Tentang-Gerakan-Sultan-Riau.jpg

Pérs mangrupa lembaga sosial jeung wahana komunikasi massa pikeun ngalakonan kagiatan jurnalistik, saperti néangan, meunangkeun, mikaboga, nyimpen, ngolah jeung nepikeun informasi, boh dina bentuk téks, sora, gambar, sora jeung gambar, kitu ogé data jeung grafik sarta dina bentuk séjén ngagunakeun média citak, media elektronik, sareng sadaya saluran nu sadia[1].

Dina elmu komunikasi, harti pérs nyaéta[2]:

  1. Usaha pacitakan atawa penerbitan[2],
  2. Usaha ngumpul jeung siaran warta[2],
  3. Nyiarkeun warta ngaliwatan koran, majalah, radio, jeung televisi[2],
  4. Jalma nu dina aktipitas siaran warta[2],
  5. Média panyiaran warta, nyaéta koran, majalah, radio, jeung televisi[2].

Fungsi Pers[édit | édit sumber]

Pers nasional miboga fungsi salaku média informasi, atikan, hiburan, jeung kontrol sosial[1]. Salian fungsi-fungsi éta ayat (1), pers nasional bisa ngawula salaku lembaga ékonomi[1].

Sahanteuna aya opat fungsi pérs salaku kontrol sosial, nu ngandung makna demokrasi, dijerona aya unsur-unsur di handap ieu[3]:

  • Social participation (partisipasi masarakat dina pamaréntahan),[3]
  • Social responsibility (akuntabilitas pamaréntah ka rahayat),[3]
  • Social support (pangrojong rahayat ka pamaréntah ),[3]
  • jeung Social control (kontrol masarakat ngalawan lampah pamaréntah).[3]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. a b c (id)UU tentang Pers (diakses 9 Juli 2015)
  2. a b c d e f (id)Pengertian Pers (diakses 9 Juli 2015)
  3. a b c d e (id)Peran Pers (diakses 9 Juli 2015)
Nulis.jpg