Titanic (filem 1997)

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Titanic
SutradaraJames Cameron
Produser
  • James Cameron
  • Jon Landau
Panulis naskahJames Cameron
Béntang
MusisiJames Horner
SinématografiRussell Carpenter
Éditor
  • Conrad Buff
  • James Cameron
  • Richard A. Harris
Produksi
company
Distributor
Tanggal rilis
  • 1 Nopémber 1997 (1997-11-01) (Tokyo International Film Festival)
  • 19 Désémber 1997 (1997-12-19) (Amerika Serikat)
  • 5 Januari 1998 (1998-01-05) (Indonesia)
  • 4 April 2012 (2012-04-04) (3D)
Running time
194 menit
NagaraAmerika Serikat
BasaInggris
Anggaran$200 juta[2][3][4]
Box office$2.185.372.302[5]

Titanic mangrupikeun film epik, roman, sareng produksi Amérika Serikat taun 1997 diarahkeun ku James Cameron. Pilem ieu nyarioskeun carita cinta antara Jack sareng Rose (dimaénkeun ku Leonardo DiCaprio sareng Kate Winslet) tina sababaraha status sosial dina kapal "RMS Titanic" tilelep dina 15 April 1912.

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. a b c "Titanic (1997)". Film & TV Database. British Film Institute. Diakses tanggal July 29, 2011. 
  2. Garrett, Diane (Citakan:ISO date/en). "Big-budget bang-ups.". Variety. http://www.webcitation.org/5lLRXg73q. Diakses pada November 16, 2009 
  3. Wyatt, Justin; Vlesmas, Katherine (1999). "The Drama of Recoupment: On the Mass Media Negotiation of Titanic". pp. 29–45.  In Sandler & Studlar (1999).
  4. Welkos, Robert W. (Citakan:ISO date/en). "The $200-Million Lesson of 'Titanic'". Los Angeles Times. http://www.webcitation.org/5lyFvvT2G. Diakses pada December 12, 2009 
  5. "Titanic (1997)". Box Office Mojo. Diakses tanggal June 8, 2012. 

Tumbu luar[édit | édit sumber]

Wikiquote logo
Wikiquote mibanda cutatan-cutatan nu patali jeung artikel ieu dina kaca
[[:su:q:{{{1}}}|{{{1}}}]]
Nulis.jpg