Titanium

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Jump to navigation Jump to search
conto bubuk titanium

Titanium mangrupa salah sahiji unsur kimia nu boga simbul Ti jeung nomer atom 22.[1] Titanium anu murni ngabogaan rupa nu cahyaan, bodas kapérakan, teuas, logam anu méncrang.[rujukan?] Boga kakuatan anu alus jeung tahan korosi bari boga kakuatan anu gedé pikeun rasio beurat.[2]

Sajarah[édit | édit sumber]

Unsur ieu kapanggih ku William Gregor dina taun 1781.[1] Ngaran Titanium asalna tina kecap Titans, Budak ti Dewi Bumi dina Mitologi yunani.[1] Manéhna ngaku yén éta téh mangrupa unsur anyar, nu ayeuna dipikawanoh salaku Titanium di manachanite, di Cornwall (Inggris), mineral ieu dingaranan Menaccan.[3]

Referensi[édit | édit sumber]

  1. a b c (en)Titanium (diakses 20 Desember 2015)
  2. (en)Titanium (diakses 23 Desember 2015)
  3. (en)Titanium History (diakses 23 Desember 2015)
Nulis.jpg