Titik aksés tanpakabel

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Jump to navigation Jump to search

Titik aksés tanpakabel (Basa Indonésia: titik akses nirkabel; Basa Inggris: wireless access point) nyaéta komponén anu fungsina pikeun ngirim data atawa narima data nu asalna tina adapter tanpakabel. Titik aksés tanpakabel tina raramat wewengkon lokal tanpakabel anu fungsina kawas Hub/Switch, tapi heunteu ngagunakeun titik aksés. Pakakas tanpakabel (PC/Laptop anu mibanda adapter tanpakabel) ngan bisa ngagunakeun raramat kalawan peer to peer (komputer ka komputer sacara langsung). Jinis titik modél kieu téh sarua jeung raramat kabel anu teu maké hub, sok disebut ogé crosslink. Titik aksés ngaluarkeun sinyal SSID (Service Set indentification) anu mangrupa ngaran sinyal radio anu disumebarkeunna tina jaringan anu teu maké kabel téa.[1]

Fungsi[édit | édit sumber]

  1. Ngatur supaya AP fungsina bisa minangka DHCP Sérver
  2. Nyoba fitur Wired Equivalent Privacy (WEP) jeung Wi-Fi Protected Access (WPA)
  3. Ngatur aksés supaya MAC Address device bisa diaksés
  4. Minangka hub/switch anu mibanda peran penting pikeun ngahubungkeun raramat lokal jeung raramat tanpakabel.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. a b Access Point. Yogyakarta: Skripta Media Creative. 2013. p. 15.