Titimangsa

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Titimangsa nyaéta tanggal, bulan, taun anu ditulis dina karangan, nuduhkeun waktu (mangsa) dikarangna, ditulisna, atawa disalinna.[1] Pikeun ulikan sastra mah, utamana widang sajarah sastra, ayana titimangsa téh pohara pentingna.[1] Tradisi nuliskeun titimangsa geus aya dina periodeu naskah kuno ogé, malah dina prasasti, tapi biasana disimbulkeun mangrupa candrasangka.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. a b c Iskandarwassid (2015). Kamus Istilah Sastra Sunda. Bandung: Geger Sunten. ISBN 978-602-7785-78-6.