Tuner digital

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, paluruh


Tuner digital nyaéta hiji parangkat tuning (id:penalaan) dina televisi atawa radio nu bisa narima sinyal ngaliwatan gelombang udara, satelit, atawa kabel sarta narjamahkeun sinyal éta jadi sinyal nu bisa ditémbongkeun ku parangkat. Tuner mangpaat keur narima siaran digital ngaliwatan udara atawa satelit sarta midangkeunana dina set televisi digital HDTV atawa SDTV. Tuner ogé digunakeun dina panarima radio keur tuning stasion radio sacara digital (naek unggal 0.2 MHz keur FM di AS, tapi leuwih saeutik di nagara lianna, lolobana tuner FM naekna 0.1 MHz atawa 0.05 MHz), minangka tandingan panarimaan analog. Sinyal radio bisa ogé ditarima ku tuner radio digital, nu narima sinyal audio ngaliwatan satelit.

Tempo oge[édit | édit sumber]