Uncal Sunda

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi
Uncal Sunda
Uncal Sunda
Status konservasi
Klasifikasi ilmiah
Karajaan: Animalia
Filum: Chordata
Kelas: Mammalia
Order: Artiodactyla
Kulawarga: Cervidae
Subfamily: Cervinae
Génus: Rusa
Spésiés: R. timorensis
Ngaran binomial
Rusa timorensis
Blainville, 1822
Sebaran Uncal Sunda di wewengkon pituina, kalawan kamungkinan introduksi jaman baheula

Uncal Sunda atanapi Uncal Jawa[2] (Rusa timorensis) nyaéta hiji spésiés uncal pituin Pulo Jawa, Bali, jeung Timor. Spésiés ieu ogé mangrupa spésiés introduksi di Papua, Kalimantan, Kapuloan Sunda Leutik, Maluku, Sulawesi, Australia, Mauritius, Kaledonia Anyar, Selandia Anyar, jeung Réunion.[1]

Sub-spésiés[édit | édit sumber]

Aya 7 sub-spésiés Rusa timorensis nu diakuan[2]:

  • R. t. timorensisTimor.
  • R. t. djonga – Pulo Muna jeung Buton.
  • R. t. floresiensis (Uncal Flores) – Flores jeung pulo lian.
  • R. t. macassaricus (Uncal Sulawesi) – Celebes.
  • R. t. moluccensis (Uncal Maluku) – Kapuloan Maluku.
  • R. t. renschiBali.
  • R. t. russa (Uncal Jawa) – Jawa.

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. a b Citakan:IUCN2008 Database entry includes a brief justification of why this species is of vulnerable.
  2. a b Citakan:MSW3 Artiodactyla

Tumbu kaluar[édit | édit sumber]

Citakan:Artiodactyla