Universitas Sumatera Utara

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Universitas Sumatera Utara
Logo of North Sumatra University.svg
MotoToward Excellence as University for Industry
Moto dina basa Sunda
Menuju Keunggulan sebagai Universitas untuk Industri
JinisPerguruan Tinggi Negeri Badan Hukum
Diadegkeun20 Nopémber 1957
(Diresmikan)
20 Agustus 1952
(Hari Jadi/Dies Natalies)[1]
RéktorProf. Dr. Runtung Sitepu, S.H., M.Hum.
Lokasi
Jl. Dr. T. Mansur No. 9, Padang Bulan, Medan
, ,
KampusPadang Bulan
Kwala Bekala
WarnaHéjo tua
Ngaran landianUSU
Ramatlokawww.usu.ac.id

Universitas Sumatera Utara (USU) mangrupa Universitas Negeri anu aya di Medan, Sumatra Kalér. Universitas Sumatra Kalér nyaéta salah sahiji paguron luhur di Pulo Sumatra. USU ogé mangrupa salah sahiji universitas anu munggaran sareng D3 utama dina Statistik di dunya sareng di Pulo Sumatra anu miboga Fakultas Kedokteran. USU diadegkeun minangka Yayasan Universitet Sumatra Utara dina 4 Juni 1952. Fakultas anu munggaran nyaéta Fakultas Kedokteran anu diadegkeun dina 20 Agustus 1952, anu ayeuna dirayakeun jadi milangkala USU. présidén Indonésia, Soekarno ngaresmikeun USU salaku universitas nagri anu katujuh di Indonésia dina 20 Nopémber 1957.

Rujukan[édit | édit sumber]

Tumbu luar[édit | édit sumber]

Uni-ico.svg