Upsilon Draconis

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian


Upsilon Draconis (υ Dra / υ Draconis) mangrupa salah sahiji béntang dina rasi Draco . Béntang ieu miboga magnitudo 4.82 jeung mangrupag béntang kelas K0III. Béntang ieu aya dina jarak 344 taun cahaya ti Bumi.

Etimologi[édit | édit sumber]

Ngaran tradisional béntang ieu nyaéta Athafi I atawa Athafi al Awwal[1] (dina basa Arab).

Ngaran nu séjénna pikeun béntang ieu nyaéta:

ngaran lian asal basa harti
紫微左垣五, 少弼 / Zǐwēizuǒyuánwu, Shǎosbì basa Cina béntang kahiji dina rasi Témbok di Kiwa[2], Menteri Kadua

Salian rasi Draco, béntang ieu ogé mangrupa anggota ti raloba rasi atawa asterisma ieu :

ngaran rasi / asterisma asal harti anggota nu séjén
紫微左垣/ Zǐwēizuǒyuán basa Cina Témbok di Kiwa ι Dra, θ Dra, η Dra, ζ Dra, 73 Dra, γ Cep/π Cep, 23 Cas
Athāfi[3] basa Arab suku tilu pikeun masak τ Dra, σ Dra

Réferénsi[édit | édit sumber]


Crab Nebula.jpg