Valentino Rossi

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Jump to navigation Jump to search


Valentino Rossi 2007 Oct.jpg

Valentino Rossi nyaéta hiji pabalap di arena balap Grandprix Motor dunia.[1] Pabalap ieu katelah ku julukan The Doctor.[1] Rossi mangrupa pabalap sanggeus éra Michael Doohan nu miboga titél juara dunia di opat kelas nu bvda nu dimeunangkeuana salila tujuh belas taun.[1] Rossi nyaéta putra ti mantan pabalap GP 250cc Graziano Rossi jeung Stefania Palma nu geus miboga rékor jeung préstasi nu ngaleuwihan sénior-séniorna.[1] Total pabalap ékséntrik ieu ngabukukeun 7 gelar juara dunia : sakali di kelas 125 cc, sakali di kelas 250cc, lima kali di kelas puncak, 500cc, jueng Moto GP.[1]

Riwayat Balap[édit | édit sumber]

Valentino Rossi babar 16 Pébruari 1979 di Italia (Urbino).[2] Sababaraha taun cicing di London, terus balik deui ka tanah kalahirana Italia.[2] Manéhna ngagabung jeung Movistar Yamaha MotoGP, jeung maké nomer 46.[2] Rossi ngamimitian éta sabab jasa Bapana Graziano Rossi.[2] Graziano Rossi nyaéta pabalap nu kakenal, nu préstasi pangalusna meunang tempat katilu dina taun 1979.[2] Manéhna meunang 3 kali dina taun 1979 maké motor Morbidelli.[2] Dina taun 1990, Graziano cilaka jeung éta jadi ahir karirna.[2] Nalika Valentino 10 taun, manéhna balap dina Karting.[2] Dina umur 11 manéhna ngamimitian naék minimoto.[2] Dina taun 1995 manéhna balap dina kajuaraan Eropa salaku pamaén resmi Aprilia jeung ngabéréskeun musim di tempat katilu.[2]

Referensi[édit | édit sumber]

  1. a b c d e (id)Valentino Rossi (diakses 18 Pébruari 2016)
  2. a b c d e f g h i j (en)Biography Valentino Rossi (diakses 19 Pébruari 2016)
Nulis.jpg