Vespa

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi
Vespa

Vespa nyaéta méré k motor jenis skuter nu asalna ti Italia.[1] Parusahaan induk Vespa nyaéta Piaggio. Piaggio diadegkeun ku Rinaldo Piaggio di Italia taun 1884.[1] Mimitina Piaggio nyaéta pabrik nu mroduksi pakakas pikeun kapal, rél jeung gerbong kareta api.[1] Di akhir Perang Dunya ks II, pabrik Piaggio di bom ku pesawat musuh.[1] Sanggeus réngsé perang, Enrico Piaggio jadi pingpinan di Piaggio.[1] Basa harita kaayaan ekonomi di Italia keur goréng, ku kituna Enrico Piaggio mutuskeun nyieun alat transportasi nu murah.[1] Dibantuan ku ahli kapal terbang Corradino D’Ascanio, Enrico nyiptakeun design alat transportasi roda dua nu diinspirasi jeung téknologi ti kapal terbang.[1]

Vespa mimiti di produksi taun 1945.[1] Kecap Vespa asalna ti kecap ”Wesp” nu hartina ”binatang penyengat atau lebah”.[1] Dina kamekaranana, Vespa henteu ngan saukur dipasarkeun di Italia, tapi laris ogé di Perancis, Inggris, Jerman, Spanyol, Brasil sarta India.[1] Salian Vespa, basa harita loba ogé méré k kandaraan roda dua jenis ieu, saperti Lambreta, Zundap, Heinkel, NSU, Hummel.[2] Tapi nu nepi ka kiwari masih aya di Indonésia nyaéta Vespa.[2]


Nulis.jpg



Rujukan[édit | édit sumber]

  1. a b c d e f g h i j Sajarah (Diakses tanggal 4 Desember 2011)
  2. a b Motor (Diakses tanggal 4 Desember 2011)