Vlad Drakula

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian


Vlad III (1431–1476/77), Vlad Drakula, (Vlad) Drăculéa, atawa (Vlad) Dracula, sanggeus maot katelah Vlad Panyula (Romania: Vlad Țepeș, dibaca [ˈvlad ˈt͡sepeʃ]), tilu kali ngawasa Wallachia, utamana ti 1456 nepi ka 1462, mangsa Kasultanan Utsmani nalukkeun Balkan. Bapana, Vlad II Dracul, anggota Ordo Naga anu diadegkeun pikeun mertahankeun Kristen di Éropa Wétan. Vlad III dianggap pahlawan di Romania jeung Éropa umumna pikeun nyalametkeun populasi Romania di sabudeureun Danubé.[1]

Manéhna katelah 'Panyula' (Ing. The Impaler) tumali jeung katelengesanana nyula musuhna.[2] Salila hirupna, katelengesanana sumebar nepi ka wewengkon Jérman kiwari jeung Éropa lianna. Ngaran vampir 'Count Dracula' dina novel 1897 karya Bram Stoker dicokot ti lalakon Vlad.[2]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. Florescu, Radu R.; McNally, Raymond T. (1989). Dracula, Prince of Many Faces: His Life and His Times. Little, Brown and Company. ISBN 0-316-28655-9. 
  2. a b "Vlad III". Encyclopædia Britannica Online. 2010. Diakses tanggal 26 May 2010. 

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]


Nulis.jpg