Vlamertinge

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Vlamertinge
Désa
Vlamertinge - Sint-Vedastuskerk 1.jpg
Vlamertinge - Gemeentehuis 1.jpg
Ti luhur ka handap: Geréja Saint Vedast jeung Bekas Gedong Balé Kota
Lambang Vlamertinge
Lambang
Lokasi di Ypres
Lokasi di Ypres
Vlamertinge is located in Bélgia
Vlamertinge
Vlamertinge
Lokasi di Bélgia
Koordinat: Koordinat: 50°51′N 2°49′E / 50.850°N 2.817°E / 50.850; 2.817
Nagara Bélgia
Région Flanders
Propinsi Flanders Kulon
Komuné Ypres
Luhurna
17 m (56 ft)
Zona wanciUTC+1 (CET)
 • Usum Panas (DST)UTC+2 (CEST)
Kode pos
8908
Kode aréa(+32) 57

Vlamertinge mangrupa hiji désa di propinsi Flanders Kulon, Bélgia sarta Borough kota Ypres. Puseur Désa Vlamertinge perenahna ngan di luar puseur dayeuh ti Ypres, sapanjang jalan utama N38 ka kota caket dieu di Poperinge.

Sajaba puseur dayeuh Ypres sorangan, Vlamertinge téh Borough pangbadagna Ypres. Di kuloneun Vlamertinge, sapanjang jalan ka Poperinge, nyaéta Dusun Brandhoek.

Sajarah[édit | édit sumber]

Data pangheubeulna ngeunaan titimangsa Vlamertinge ti Abad Pertengahan. Dina 857 a chapel diwangun dina Vlamertinge. Dina 970 Ypres ancur sarta chapel of Vlamertinge dibeuleum handap. Dokumén pangkolotna, dipikanyaho tanggal, nu ngawengku kana Flambertenges ngaran, mangrupa akta taun 1066. Baldwin V, Nyumput tina Flanders, Adela pamajikanana jeung anak maranéhanana Baldwin, dina akta ieu masihan barang ka garéja jeung Bab ti (ageman ) ti Sint-Pieters ku Lille. barang ieu nya, antara séjén mangrupa kasapuluh lokasina di Elverdinge sarta ogé mangrupa kasapuluh lokasina di Vlamertinge - "In territorio Furnensi, in villa Elverzenges, decinam unam ; Flambertenges decinam similiter unam". Dina Ancien rezim Vlamertinge éta hiji "Heerlijkheid" tina Veurne-Ambacht kalawan 22 backlendings sarta ngalaman pisan ti sieges of caket dieu Ypres.

Elmu bumi[édit | édit sumber]

Vlamertinge nyaéta 17 méter dpl. munisipalitas ogé wawatesan Ypres di Wétan, Voormezele di Tenggara, Kemmel na Dikkebus di Kidul, Reningelst di Kulon, Poperinge di Jawa Barat, Elverdinge di Sumatera jeung Brielen dina Northéast.

Kamajuan démografi[édit | édit sumber]

Ti 1487 nepi ka 1697 urang tingali hiji kamunduran badag dina populasi Vlamertinge. Kieu paling masuk akal keur kieu bakal geus Perang ka dalapan puluh taun 'dina tujuh belas Propinsi.

Wisata[édit | édit sumber]

  • Gereja Santa Vedastus
  • Urut aula kota Vlamertinge ti 1922, dina néo-Flemish Renaissance gaya
  • Kastil of Vlamertinge atanapi Castle du Parc diwangun dina 1857-1858 ku urutan tina Viscount Pierre-Gustave du Parc, sanggeus desain ku Joseph Schadde.
  • Dina Vlamertinge aya sababaraha patilasan militér Britania ti Perang Mimiti Dunya:
    • Brandhoek Military Cemetery
    • Red Farm Military Cemetery
    • Vlamertinghe Military Cemetery
    • Vlamertinghe New Military Cemetery
    • Railway Chatéau Cemetery
    • Divisional Cemetery
    • Brandhoek New Military Cemetery
    • Brand Corner New Military Cemetery No.3
    • Hop Store Cemetery

Rujukan[édit | édit sumber]