Wikipedia:Prinsip dadasar proyék

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Prinsip Dadasar Wikipédia
Pancapilar Prinsip dadasar proyék Katangtuan anu disaderhanakeun Daptar kawijakan jeung tetekon Kedalan pangadeg
Dasar-dasar Wikipédia Ringkesan konpénsi Wikipédia Daptar lengkep kawijakan resmi Prinsip Yayasan Wikimédia Sajarah Munggaran
Proyek-proyek Wikimedia minangka hiji komunitas miboga sababaraha prinsip dasar. Ieu prinsip-prinsip dasar bisa mekar atawa disampurnakeun saluyu jeung lajuna waktu, tapi dianggap idéal diperlukeun pikeun dasar proyék-proyék Wikimédia - kudu dibédakeun jeung Wikimedia Foundation (anu aya tina proyék-proyék Wikimédia).

Éta Prinsip-prinsip téh nya éta:

  1. Sudut pandang netral minangka prinsip panduan ngédit,
  2. Kamampuh ngédit bisa ku saha waé - kaasup kana ngarobah artikel tanpa daftar heula,
  3. "Proses wiki" sarta sawala jeung anggota nu lain minangka hiji mékanisme nyindekkeun hiji kaputusan ahir keur eusi artikel nu tangtu,
  4. Lisensi bebas eusi; dina praktikna dihartikeun ku masing-masing proyék minangka domain publik,GFDL, CC-BY-SA or CC-BY.
  5. Ngariksa ruang keur kasanggupan ngabantu néang bongbolongan keur hiji masalah nu hésé. Saluyu jeung konvénsi, sarta Komite Arbitrase miboga otoritas nu tangtu dina en:wp (jeung wiki-wiki lain nu diatur kalawan rangkay nu sarua) -- keur nyokot kaputusan ahir nu ngiket saperti pemblokiran nu sok ngédit.

Tempo Ogé[édit sumber]

Sumber[édit sumber]