Wikipedia:ProyékWiki

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

ProyekWiki nyaéta hiji tarékah kolaborasi ti Komunitas Wikipédia pikeun ngokolakeun hiji kelompok informasi nu tangtu di Wikipédia. ProyékWiki lain digunakeun pikeun nulis artikel énsiklopédi di kelompok informasi nu tangtu, tapi pikeun ngabantu koordinasi jeung organisasi panulisan artikel pikeun kelompok informasi éta.

Ngamimitian ProyékWiki anyar[édit sumber]

Saha baé bisa ngamimitian hiji proyék anyar. ProyékWiki dirancang pikeun ngakoordinasikeun gawé babaraha urang, ku sabab kitu penting pikeun mastikeun yén lain Anjeun wungkul anu berpartisipasi dina proyék anu Anjeun jieun. Usahakeun ngajak pamaké séjén anu sakirana boga minat kana topik anu ku Anjeun jieun.

Ieu mangrupa léngkah-léngkah pikeun ngamimitian ProyékWiki anyar

  1. Cék topik ngeunaan minat anjeun di daptar ProyekWiki, geus aya atawa acan. Lamun geus aya, atawa aya proyék anu rada mirip, mangga berpartisipasi dina éta proyék.
  2. Lamun can aya, Anjeun bisa ngamimitian proyék anyar kalayan nyieun kaca utama pikeun éta ProyékWiki. Gunakeun judul Wikipedia:ProyékWiki ngaran proyék minangka judul kaca. Gunakeun [[Kategori:ProyékWiki|ngaran proyék]] pikeun katégori kaca utama ieu. Salengkepna tingali Indéks Kaca ProyékWiki.
  3. Pikeun citakan anu dipaké dina kaca ProyékWiki, angger gunakeun dina rohang ngaran Citakan:, pamakéan citakan dina kaca ProyékWiki sahadéna lain dina rohang ngaran Wikipedia:ProyékWiki ngaran proyék/ , sangkan indéks kaca ProyékWiki kasusun kalayan rapih.
  1. Nyieun wangun informasi dina proyek éta. Jéntrékeun:
    1. Tujuan sarta cakupan proyék; usahakeun spésifik ku sabab informasi ieu bakal dipaké ku calon partisipan pikeun nangtukeun yén maranéhna bakal ilubiung atawa moal. Buka peluang pikeun ngamekarkeun bagian ieu lamun aya usul ti pamaké séjén.
    2. Kumaha cara berpartisipasi dina proyék éta; jéntrékeun naon nu ku Anjeun dipiharep ti partisipan. Jieun bagian "Partisipan" minangka tempat ngadaptar kana proyék. Jieun ogé bagian "Daptar pigawéeun" pikeun ngajéntrékeun daptar pagawéan anu kudu dilakonan, jadi pamaké séjén meunang gambaran anu écés.
    3. Parabot jeung sumber daya anu bisa digunakeun; jéntrékeun citakan jeung kategori anu bisa digunakeun, sarta tutumbu luar anu bisa dijadikeun sumber rujukan.
  2. Ajak pamaké séjén anu sakirana boga minat pikeun berpartisipasi dina proyék Anjeun.

Ngamekarkeun ProyékWiki[édit sumber]

Dina nyieun ProyékWiki anu anyar, atawa ngamekarkeun ProyékWiki, babaraha hal ieu bisa jadi standar umum, yén ProyékWiki éta geus:

Tujuan & cakupan
  • Méré informasi ngeunaan tujuan ProyékWiki?
  • Méré informasi cakupan ProyékWiki?
Partisipan
  • Méré informasi cara berpartisipasi pikeun anggota/partisipan ProyékWiki?
  • Méré informasi cara gawé anggota/partisipan ProyékWiki?
  • Méré informasi kaca sawala utama yang dipaké dina ngamekarkeun ProyékWiki sarta cakupanana?
Katégori
  • Méré informasi katégori utama anu dipaké ProyékWiki?
  • Méré informasi katégori utama citakan dina cakupan ProyékWiki?
  • Méré informasi katégori citakan pikeun kelompok informasi anu dikokolakeun dina ProyekWiki?
Citakan
  • Méré informasi kumaha carana nyieun sarta ngamekarkeun citakan dina cakupan ProyékWiki?
  • Méré informasi kumaha carana nyieun citakan pikeun kelompok informasi anu dikokolakeun dina ProyékWiki?
Nu séjénna
  • Méré informasi ngeunaan BéntangWiki sarta kumaha carana méré BéntangWiki pikeun ngamotivasi anggota/partisipan?
  • Méré informasi kumaha carana méré peunteun pikeun kelompok informasi anu dikokolakeun dina Proyék Wiki?
  • Méré informasi kumaha carana miara kelompok informasi anu dikokolakeun dina ProyékWiki?

Berpartisipasi dina ProyekWiki[édit sumber]

Aya Daptar ProyékWiki anu gunana pikeun nempo proyék-proyekproyék-proyék anu geus dimimitian. Lamun Anjeun boga minat kana hiji proyék, baca katerangan ngeunaan proyék éta pikeun meunangkeun gambaran naon anu bisa ku Anjeun dipigawé. Gunakeun kaca sawala proyék pikeun ningali kamekaran sawala ngeunaan proyék sarta ngajukeun patalékan lamun hal-hal anu kurang écés. Daptarkeun diri Anjeun dina bagian "Partisipan" dina kaca informasi ProyékWiki éta, tuluy hayu urang ngamekarkeun ProyékWiki éta.