Windows 10

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Windows 10 nyaéta sistim Operasi komputer pribadi dimekarkeun ku Microsoft salaku bagean tina kulawarga sistem operasi Windows NT. Diwanohkeun kana 30 Séptémber 2014, dipedalkeun ping 29 Juli 2015 sarta November 2015, bangbarung 2 tina Windows 10 (v10.0.10586) dileupaskeun ka masarakat.

Mimiti diwanohkeun dina April 2014 dina Konferénsi Ngawangun, Windows 10 boga tujuan pikeun nepikeun kakurangan dina panganteur pamaké mimiti diwanohkeun ku Windows 8 ku cara nambahkeun hiji perbaikan mékanis dirancang ngaronjatkeun pangalaman pamaké alat euweuh layar toél (kayaning méja komputer sarta laptop), kaasup jadian jeung Mimitian menu ditempo dina Windows 7, sistem desktop maya, sarta pangabisa ngajalankeun aplikasi Windows Store dina jandela dina desktop ti modeu layar pinuh.