XL Axiata

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Jump to navigation Jump to search
PT XL Axiata Tbk
TipePublik
NgadegJakarta, Indonesia (06 Oktober 1989)
Kantor puseurJakarta, Indonesia
Inohong konciHasnul Suhaimi (Presiden Direktur)
IndustriTelepon seluler
Ramatlokawww.xl.co.id

XL Axiata mangrupa salah sahiji pausahaan di Indonésia nu muka layanan dina jaringan telepon seluler diadegkeun kaping 6 Oktober 1989 dina nami Grahametropolitan Lestari, nu usahana di bidang dagang sareng jasa umum.

Genep taun salajengna, pausahaan ieu gabung jeung pausahaan lain, NYNEX-AIF sareng Mitsui. Nami pausahaanna robih janten Excelcomindo Pratama dina bisnis utama anyarna nyaéta nyadiakeun layanan telpon.

Taun 1996, XL operasional sacara komsersil dina konsentrasi cakupan daérah di Jakarta, Bandung sareng Surabaya, ieu ngajadikeun XL janten pausahaan tertutup u mumule usaha di bidang telepon seluler.

Taun 2005, kagaduhan saham XL mayoritas dicepeng ku TM International Berhad liwat Indocel Holding Sdn. Bhd. sareng Emirates Telecommunications Corporation (Etisalat) liwat Etisalat International Indonésia Ltd[1].

Produk[édit | édit sumber]

  • XL seluler pra mayar (bébas, Jempol, XL jimat)
  • XL seluler pasca mayar (Xplor)

Catetan[édit | édit sumber]

  1. http://www.xl.co.id/Korporat/TentangXL/PerjalananXL.aspx

Loka luar[édit | édit sumber]