Yamagata Aritomo

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Prince Yamagata Aritomo
Yamagata Aritomo.jpg
Meiji-period postcard of Yamagata Aritomo
AllegianceEmpire of Japan
Service/branchImperial Japanese Army
Years of service1868 -1898
RankField Marshal
Battles/warsBoshin War
Satsuma Rebellion
First Sino-Japanese War
Russo-Japanese War
AwardsOrder of Merit
Order of the Golden Kite (1st class)
Order of the Rising Sun (1st class with Paulownia Blossoms, Grand Cordon)
Order of the Chrysanthemum.
Other workPrime Minister of Japan
Dina Ngaran Jepang, ngaran kulawarga nyaeta Yamagata.

Pangeran Yamagata Aritomo (山縣 有朋 Yamagata Aritomo?, 14 Juni 18381 Pébruari 1922) salah saurang laksamana di Tentara Kaisar Jepang tur dua kali Perdana Mentri Jepang. Anjeunna salah saurang arsitek militer jeung pulitik Jepang modérn. Yamagata Aritomo diaku ogé bapak militer Jepang.

Rujukan[édit | édit sumber]

Wikimedia Commons logo
Wikimedia Commons mibanda média séjénna ngeunaan
  • Craig, Albert M. (1961). Chōshū in the Meiji Restoration. Harvard University Press. ISBN 0739101935. 
  • Dupuy, Trevor N. (1992). Encyclopedia of Military Biography. I B Tauris & Co Ltd. ISBN 1-85043-569-3. 
  • Hackett, Roger F. (1971). Yamagata Aritomo in the Rise of Modern Japan 1838 - 1922. Harvard University Press. SBN 674-96301-6. 
  • Jansen, Marius B. (2000). The Making of Modern Japan. Belknap Press. ISBN 0674009916. 

Tumbu kaluar[édit | édit sumber]

Catetan[édit | édit sumber]

Saméméhna
Kuroda Kiyotaka
Perdana Mentri Jepang Sanggeusna
Matsukata Masayoshi
Saméméhna
Ōkuma Shigenobu
Perdana Mentri Jepang Sanggeusna
Itō Hirobumi


Nulis.jpg