Ajag

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi
Ajag
Status konservasi: Kaancam punah
Asian red dog.jpg
Klasifikasi ilmiah
Karajaan: Animalia
Fila: Chordata
Kelas: Mammalia
Ordo: Carnivora
Kulawarga: Canidae
Marga: Cuon
Spésiés: C. alpinus
Ngaran binomial
Cuon alpinus
(Pallas, 1811)

Ajag (Cuon alpinus) nyaéta anjing leuweung nu hirup di Asia, utamana wewengkon kidul jeung wétan. Di wewengkon Asia séjénna sarta di Amérika jeung Éropa, anjing ieu disebut srigala.

Ajag ngarupakeun anjing asli Nusantara, aya di Pulo Sumatra jeung Jawa, cicing utamana di wewengkon pagunungan jeung leuweung. Anjing kampung jeung nu séjénna nu ilahar jadi ingon-ingon urang, sabenerna mah anjing impor nu asalna ti wewengkon séjén. Pangawakan ajag sedeng, warnana coklat semu beureum. Lebah handapeun gado, beuheung, nepi ka tungtung beuteung warnana bodas, sedengkeun bulu buntutna kandel semu hideung.

Ajag biasana hirup ngagorombol lima nepi ka dua welas, tapi gumantung lingkunganana ogé. Misalna di Taman Nasional Gunung Leuser, ajag téh hirupna nyorangan.


Nulis.jpg