Al Kautsar

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi
Al Kautsar
الكوثر
Informasi
Harti Nikmat anu réa
Golongan Makkiyah
Surah ka 108
Juz Juz 30
Statistik
Jumlah ruku' 1 ruku'
Jumlah ayat 3 ayat

Surat Al Kautsar nyaéta surah ka-108 dina Al Qur'an. Surat ieu kaasup surat makiyyah sarta diwangun ku 3 ayat. Kecap Al Kautsar sorangan boga harti nikmat anu réa sarta dicokot tina ayat kahiji ieu surat. Poko eusi surat ieu nyaéta paréntah ngalaksanakeun solat sarta ngalakonan ibadah kurban alatan Alloh maparin réa kanikmatan pikeun jalma anu ariman sedengkeun jalma-lalma nu mikangéwa kaum nu ariman baris kapegatkeun.

Eusi jeung Tarjamah[édit | sunting sumber]

Ayat ka Tulisan Arab Tarjamah basa Sunda
1.
إِنَّآ أَعۡطَيۡنَـٰكَ ٱلۡكَوۡثَرَ
Saéstuna Kami geus maparin nikmat anu kacida lobana ka anjeun
2.
فَصَلِّ لِرَبِّكَ وَٱنۡحَرۡ
Ku sabab éta anjeun kudu salat jeung kudu kurban karana Pangéran anjeun.
3.
إِنَّ شَانِئَكَ هُوَ ٱلۡأَبۡتَرُ
Saéstuna nu ngéwa ka anjeun bakal pegat (kahadéanana).

Hubungan surat Al Kautsar jeung surat Al Kafirun[édit | sunting sumber]

Dina surat Al Kautsar Alloh maréntahkeun ambéh jalma ngahambakeun diri ka Alloh, sedengkeun dina surat Al Kafirun paréntah kasebut ditanjeurkeun deui.

Tumbu kaluar[édit | sunting sumber]

Rujukan[édit | sunting sumber]

  1. Al-Amin Al-Quran Tarjamah Sunda ku K.H. Qamaruddin Shaleh, C.V. Penerbit Diponegoro, Bandung, 2003.
  2. Al Quran dan Terjemahnya, Departemen agama, C.V. Toha Putra, Semarang, 1971
Surat sateuacanna:
Al Ma'un
Surat 108 Surat saparantosna:
Al Kafirun
Al Qur'an

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114

Kotak ieu: temposawalaédit