Al Kafirun

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi
Al Kafirun
الْكَافِرُونَ
Informasi
Harti Jalma-jalma Kafir
Golongan Makkiyah
Surah ka 109
Juz Juz 30
Statistik
Jumlah ruku' 1 ruku'
Jumlah ayat 6 ayat

Surat Al Kafirun (basa Arab:الْكَافِرُونَ) nyaéta surat ka-109 dina Al Qur'an. Surat ieu diwangun ku 6 ayat sarta kaasup kana surat Makkiyah. Ngaran Al Kaafiruun (jalma-jalma kafir) dicokot tina kecap anu mecenghul dina ayat kahiji surat ieu. Poko eusi surat ieu téh henteu dibeunangkeunana kompromi dina wangun nyampuradukkeun ajaran agama.

Kasang Tukang[édit | sunting sumber]

Dina mangsa sumebarna Islam di Mekah, kaum Quraisy anu nangtang Rosulullah SAW teu eureun-eureun néangan cara pikeun ngeureunkeun ajaran Islam nu ngancam kapercayaan karuhun maranéhanana. Dina salah sahiji usaha kasebut maranéhanana upaya ngusulkeun kompromi ka Rosulullah SAW di mana maranéhanana nawarkeun: lamun Rosulullah daék muja pangéran maranéhanana, mangka maranéhanana baris muja Pangéran sakumaha konsép Islam. Saterusna surat ieu diturunkeun pikeun ngajawab hal éta.

Eusi jeung Tarjamah[édit | sunting sumber]

Ayat ka Tulisan Arab Tarjamah basa Sunda
1.
قُلۡ يَـٰٓأَيُّہَا ٱلۡڪَـٰفِرُونَ
Pok caritakeun (Muhammad): “Yeuh jalma-jalma kafir!
2.
لَآ أَعۡبُدُ مَا تَعۡبُدُونَ
Kaula mola nyembah kana naon anu ku arandika disarembah.
3.
وَلَآ أَنتُمۡ عَـٰبِدُونَ مَآ أَعۡبُدُ
Jeung arandika oge lain nu nyarembah ka nu ku kaula disembah.
4.
وَلَآ أَنَا۟ عَابِدٌ۬ مَّا عَبَدتُّمۡ
Jeung kaula lain nu nyembah cara arandika nyarembah.
5.
وَلَآ أَنتُمۡ عَـٰبِدُونَ مَآ أَعۡبُدُ
Jeung arandika oge lain nu nyarembah cara kaula nyembah.
6.
لَكُمۡ دِينُكُمۡ وَلِىَ دِينِ
Agama arandika keur arandika, agama kaula keur kaula.”

Tumbu kaluar[édit | sunting sumber]

Rujukan[édit | sunting sumber]

  1. Al-Amin Al-Quran Tarjamah Sunda ku K.H. Qamaruddin Shaleh, C.V. Penerbit Diponegoro, Bandung, 2003.
  2. Al Quran dan Terjemahnya, Departemen agama, C.V. Toha Putra, Semarang, 1971
Surat sateuacanna:
Al Kautsar
Surat 109 Surat saparantosna:
An Nasr
Al Qur'an

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114

Kotak ieu: temposawalaédit