Anang Hermansyah

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi
Anang Hermansyah

Anang Hermansyah (gumelar di Jember, Jawa Wétan, 18 Maret 1969; yuswa 45 taun) dipikawanoh minangka musisi, panyipta lagu, & panyanyi, ogé produser.[1] Anang anu ngagem agama Islam ieu téh urut salaki ti panyanyi pop ténar, Krisdayanti.ref name="internet1"/> taun 2007, Anang jadi salasahiji juri pikeun acara adu bakat anu disiarkeunn RCTI, Indonesian Idol 2007, Indonesian Idol 2008, sarta Indonesian Idol 2010.[1]

Karir[édit | sunting sumber]

Saprak SMA di Jember, Jawa Timur, Anang geus kagabung dina hiji band. Tapi dirina anyar serius maén musik waktu kuliah di [[Universitas Islam Bandung[[ kalayan ngagabung dina sanggar milik Doel Sumbang. Anang komo sempet nyieun rékaman babarengan Doel Sumbang, cacak pamustunganana henteu dipublikasikeun.[2]

Ngabentuk Grup Band Kidnap[édit | sunting sumber]

Dina taun 1989, Anang hijrah ka Jakarta sarta kenalan jeung Pay Siburian, gitaris BIP anu waktu éta masih nguatkeun Slank. Ngaliwatan Pay, Anang ogé asup dina lingkungan pergaulan Gang Potlot sarta saterusna nguatkeun grup Kidnap. Babarengan Kidnap, Anang ngaluncurkeun album Katrina dina taun 1993.[2]

Solo Karir[édit | sunting sumber]

Sanggeus kaluar ti Kidnap, Anang mutuskeun pikeun nempuh jalur solo sarta ngaluarkeun album, antarana "Biarkanlah", "Ucul", "Ngalayang" sarta "Tania". Babarengan jeung pamajikanana, Krisdayanti, Anang ngaluarkeun album "Berartinya Dirimu", "Kekasih", "Buah Hati" sarta "Makin Ku Cinta". Sanggeus manéhna carai jeung Krisdayanti, anang ngarilis albumna Saparuh Jiwa Ku Pergi. Manéhna ogé duét jeung Syahrini dina lagu Jangan Memilih Aku. Ahir-ahir ieu manéhna ogé nanyanyikeun lagu Cinta Terahir jeung Syahrini.

Aktip di balik layar[édit | sunting sumber]

Sajaba suksés nyanyi, Anang ogé jadi panyipta lagu, aranyar sakaligus produser pikeun sawatara panyanyi, kaasup pikeun pamajikan, Krisdayanti, bari ngokolakeun Studio Héjo, studio rékaman bogana. Anang ogé suksés ngagelarkeun Konser 3 Diva, anu ngalibatkan pamajikanana, Krisdayanti, Titi DJ sarta Ruth Sahanaya.[2]

Teu ngan di dunya seni sora, Anang ogé ngelébarkeun jangjang di dunya seni peran kalayan ngaproduseran film judulana "Susahnya Jadi Perawan". Film ieu dirojong ku Restu Sinaga, Nova Eliza, Al Fathir Muchtar, Olga Syahputra, Tio Pakusadewo, Julia Perez sarta Emmie Lemu.[2]

Anang babarengan jeung sajumlah musisi bekén, kawas Indra Lesmana, Abdi Nagara, sarta Triawan Munaf, ngagabung pikeun ngadegkeun portal musik. Portal kasebut dibéré ngaran IM:port (Independent Music Portal). IM:port boga tujuan méré kasempetan ka kabéh musisi, kakara sarta senior, pikeun 'ngajual' karya-karya maranéhanana sacara leuwih gampang tinimbang ngaliwatan prosedur label anu disebutkeunana minangka 'cukup ruwet.'[2]

Kahirupan pribadi[édit | sunting sumber]

Anang nikah jeung Krisdayanti dina tanggal 22 Agustus 1996. Ti pernikahan maranéhanana miboga 2 anak, Titania Aurelie Nurhermansyah (lahir taun 1998) dawam digeroan Aurel atawa Loli sarta Azriel Akbar Hermansyah (lahir taun 2000) dawam digeroan Azriel atawa Jiel. Saprak mimiti pernikahan maranéhanana mindeng kali katandangan gosip. Cacak kitu geus 13 taun , nu ahirna pasangan ieu cerai sacara agama bulan Agustus 2009, saterusna cerai sacara hukum dina Nopémber 2009.[2]

Loki Mask[édit | sunting sumber]


Diskografi[édit | sunting sumber]

Album Solo[édit | sunting sumber]

  • Tania
  • Biarkanlah
  • Melayang
  • Jatidiri
  • Mata Cinta

Duét jeung Krisdayanti[édit | sunting sumber]

  • Kasih
  • Buah Hati (1999)
  • Makin Aku Cinta (2001)
  • Menuju Terang (2002)
  • Sepuluh Tahun Pertama (2006)
  • Selusin (2009)[2]

Duét jeung Syahrini[édit | sunting sumber]

  • Jangan Memilih Aku (2010)
  • Jodohku (2011)[2]



Rujukan[édit | sunting sumber]

  1. a b (id)[1](diakses kaping 18 november 2011)
  2. a b c d e f g h (id)[2](diakses kaping 18 november 2011)